- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јувентус се провукао, Влаховић беснео – Матић и Мурињо газе ка финалу Лиге Европе

© Tanjug / Tano Pecoraro/LaPresse via APЈувентус - Севиља
Јувентус - Севиља  - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
Пратите нас
Фудбалери Јувентуса и Севиље ремизирали су у Торину (1:1) у првом мечу полуфинала Лиге Европе. Шпански тим је водио од 26. минута поготком Мароканца Ен Незирија, да би незаслужено изједначење домаћину днео дефанзивац Гати у седмом минуту надокнаде.
Шест пута је Севиља играла полуфинале и свих шест пута прошла, затим и освојила друго по квалитету европско такмичење. Вечерас је одржала час Јувентусу у Торину у првом полувремену када је могла да напуни мрежу домаћина.
Две сјајне прилике је пропустио Окампос, Шченсни сјајно скинуо идеалан ударац Ракитићу под пречку у 39. минуту, док је на другој страни само Душан Влаховић запретио у 19. минуту када се спетљао пред голом Севиље.
Филип Костић је замењен на полувремену у редовима Јувентуса, а Влаховић по истеку 60. минута (због чега је био бесан), док је на другој страни Немања Гудељ одиграо читав меч за Севиљу, а Марко Дмитровић седео на клупи за резерве.
Јувентус, који сат времена није шутнуо на гол ривала и деловао немоћно, ипак се провукао на крају. После корнера у 97. минуту дефанзивац Гати је главом затресао мрежу гостију за коначних 1:1.
У другом мечу полуфинала Лиге Европе, Рома је на Олимпику савладала Бајер из Леверкузена са 1:0. Погодак одлуке постигао је млади везиста Едуардо Бове после одбитка и ударца Абрахама у 63. минуту.
Немања Матић је поново одиграо докторску партију за Вучицу која наставља да гази ка финалу предвођена Жозеом Мурињом. Леверкузен није играо лоше, али је наивно примио гол који ће пробати да надокнади у реваншу.
Подсетимо, финале се игра у Будимпешти крајем маја, а победник Лиге Европе ће играти директно у групној фази Лиге шампиона следеће сезоне.

Базел и Вест Хем славили после преокрета

Фиорентина је у Лиги конференција поражена у првом мечу од швајцарског Базела (1:2) на „Артемио Франкију“. Бразилац Артур Кабрал довео је домаћине у вођство у првом полувремену, да би Енди Дијуф у 71. и Амдуни у 92 минуту комплетирали тотални преокрет и велико изненађење.
Лука Јовић је ушао у игру тек у 81. минуту и није имао времена за запажени учинак, док је Алекса Терзић седео су на клупи за резерве у табору домаћина. Никола Миленковић није био у протоколу због повреде.
И Вест Хем је после великог преокрета био бољи од АЗ Алкмара са 2:1. Гости су повели лепим голом Ријндерса у 41. минуту, али су преокрет Енглезима донели Бенрама из пенала у 67. и Антонио у 76. минуту.
Реванш мечеви су на програму за седам дана.
Интер Милан - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
СПОРТ
Рекорд у сенци „босанског дијаманта“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала