- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рекорд у сенци „босанског дијаманта“

© AP Photo / SpadaИнтер Милан
Интер Милан - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
Пратите нас
Интер је лакше него што се очекивало победио Милан у првом мечу полуфинала Лиге шампиона одиграном на Сан Сиру (0:2) који су обележиле две ствари. Росо-нери су оборили рекорд када је у питању зарада од продатих улазница, док је Един Џеко, стрелац гола из осмог минута, постао други најстарији играч који је погађао у полуфиналу ЛШ.
Брујали су италијански медији на дан утакмице да је одбијено чак два милиона захтева за улазнице, што је само потврда какво је интересовање владало за европски Дерби дела Мадонина, први после чак 18 година паузе.
Милан је направио страшан посао, зарадио је само од продатих улазница рекордних 10,46 милиона евра. Како пишу медији са Апенина, продато је чак 75,532 карата што ће у великој мери помоћи клубу који је у прошлости имао проблема са финансијама.
Росо-нери су ове сезоне већ инкасирали 80 милиона европских новчаница од пласмана међу четири најбоља на Старом континенту у елитном такмичењу, али им је ова финансијска инјекција несумњиво добро дошла.
Ипак, на неки начин остала је у сенци неких других дешавања која су везана искључиво за фудбал и сам терен, где је Интер доминирао и показао је да је, тренутно, бољи клуб и да је с правом фаворит за пласман у велико финале у Истанбулу, где ће ударити на победника двобоја Реал Мадрид - Манчестер сити (1:1, први меч).
Един Џеко, репрезентативац Босне и Херцеговине, који је у раној фази утакмице, већ у осмом минуту закуцао лопту из волеја иза леђа Мајка Мењона, постао је други најстарији стрелац у историји полуфинала Лиге шампиона.
„Босански дијамант“ како носи надимак, уписао се у стрелце са 37 година и 54 дана, те је само легендарни Рајан Гигс, бивши крилни нападач Манчестер јунајтеда, старији од њега. Велшанин је био стрелац са 37 година и 148 дана.
Имаће Џеко нову прилику да поправи поменути резултат, с обзиром на то да ће Милан и Интер у уторак на „Ђузепе Меаци“ поново одмерити снаге у реванш мечу полуфинала Лиге шампиона.
Интер - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
Новак видео блицкриг Интера против „његовог“ Милана /фото/
Маријана Ковачевић, ложа, Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
СПОРТ
Руси пишу о магичној Српкињи: „Зову је чудотворном докторком“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала