- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Марфијев закон саплео Партизан

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
Пратите нас
Све што може да пође по злу – поћи ће по злу. Тако гласи дефиниција Марфијевог закона, а после финиша друге утакмице четвртфиналне серије Евролиге Партизан је све доживео у пракси. Није имао знања и концентрације у најважнијим моментима, али ни среће.
Партизан је добио први меч у серији тројком Кевина Пантера у последњој секунди, а потом је рутински одрађивао посао све до самог финиша друге утакмице.
Тада је Серхио Љуљ направио оштар фаул над Пантером, а онда је кренула лавина догађаја који су довели до тога да Партизан од 2:0 у серији буде поражен са 2:3. После свега, можемо да кажемо да је то био кључни моменат серије.

Уследила је туча, која је донела неколико ствари: прво – Кевин Пантер није играо у наредне две утакмице. Друго – Матијас Лесор је добио суспензију од једне утакмице. Треће – Данте Егзум је у наставку серије играо са озбиљно повређеним прстом.

На све то, појавила се велика тензија која се осетила у трећој утакмици. Чак и са повређеним Егзумом и суспендованим Лесором и Пантером, Партизан је био у егалу трећег дуела, а онда је промашио седам од последњих осам шутева на утакмици и то је значило да је 2:1 у серији.
На све то, догодила се и повреда Алексе Аврамовића који је аутоматски завршио серију, вероватно и сезону.
Између треће и четврте утакмице Србију је погодила огромна трагедија која је погодила све делове друштва, а самим тим и спорт, па и самим кошаркашима није било до игре, као и навијачима до навијања у четвртој утакмици серије. На све то је Најџел Вилијамс-Гос убацио тројку у одлучујућим моментима и тако је дошло до резултата 2:2. Серија се преселила у Мадрид. Резултат је те вечери заправо био и најмање битан.
Било је време за мајсторицу. А, тамо је тек уследио хаос.
Партизан је на полувремену водио са 16 разлике на полувремену и деловало је да ће Партизан да превазиђе све недаће и да ће се пласирати на Фајнал фор после 13 године чекања.
Али, уследио је огроман преокрет у наставку меча, проиграо је Ћаћо Родригес, појавио се и Љуљ када је било најважније - и уследио је преокрет.
Тако је после серије која је трајала од 25. априла до 10. маја решена победом Реала. Партизан је остао празних руку.
Имао је 2:0 у серији, имао је 18 разлике у једном моменту у мајсторици, али ништа од тога није било довољно.
 Саша Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
СПОРТ
Обрадовић за Спутњик после историјског успеха: Чекао сам 18 година – важно је остати свој и веровати
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала