- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Савет Европе ће у Рејкјавику покушати да легитимише квазитрибунал против Русије 

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗаставе Европске уније испред зграде Европског савета у Бриселу
Заставе Европске уније испред зграде Европског савета у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
Пратите нас
Савет Европе (СЕ) на предстојећем самиту, који ће бити одржан на Исланду 16-17. маја, спрема се да усвоји низ антируских одлука које само одражавају деградацију организације, изјавио је директор Одељења за хуманитарну сарадњу и људска права Министарства спољних послова Русије Григориј Лукјанцев на XI Санктпетербуршком међународном правном форуму.
„За недељу дана у Рејкјавику ће се одржати самит Савета Европе. Ти нацрти одлука који се припремају за усвајање у Рејкјавику су отворено антируске природе, прилично нејасни - заиста, организација наставља да деградира", рекао је.
Према речима Лукјанцева, „биће покушаја да се некако легитимише међународни квазитрибунал против Русије, да се састави регистар штете, настале услед оружаних акција Руске Федерације против Украјине и тако даље“.
„Између осталог, Савет Европе је смислио неки роман у области међународног права као што је суспензија потписа Руске Федерације на део међународних уговора које још нисмо успели ни да ратификујемо", наставио је дипломата.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала