- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова о конфискацији имовине руског бизнисмена: Америка не крије крађу

© AP Photo / Dmitry LovetskyМинистарство иностраних послова Руске Федерације
Министарство иностраних послова Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
Пратите нас
Конфискација имовине оснивача телевизије „Царград“ Константина Малофејева у Сједињеним Америчким Државама је отворена крађа, експропријација личних средстава, изјавила је портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„За све који нису спремни да без поговора следе америчке захтеве - очигледно је да се ради о отвореној пљачки која има политичке разлоге. Америчке власти се баве незаконитим манипулацијама, конфискацијом имовине страних држављана који им не одговарају и то је супротно основним принципима који гарантују неприкосновеност приватне својине“, рекла је она.

Према њеним речима, у Вашингтону не крију да случај са имовином Малофејева није последњи и да они намеравају да наставе сличну праксу експлоатације личних средстава.
Захарова је подвукла, да крађом туђе имовине САД истовремено непосредно подржавају и терористичке акције Кијева.

„Покушаји да се сакрије ова срамна чињеница, приче да ће имовина руског предузетника бити искоришћена за ‘обнову Украјине’, није ништа више од мита. Јасно је да ће до украјинског буџета од украдене имовине доћи само неки ситан новац, а средства ће на том путу доћи до САД и до џепова њихових кијевских марионета“, нагласила је портпарол Министарства иностраних послова Русије.

Она је додала да је очигледна бука коју су организовали амерички и западни медији и додала да тај корак користе антируске снаге како би опет показале светској заједници, а што је најважније бизнису, шта чека оне који не сматрају да могу да иду у корак са Вашингтоном.
„Хтели бисмо да верујемо да ће међународна јавност и бизнис да из тих догађаја извуку праве закључке. Најмање што могу да ураде је да донесу суд о правом степену ‘поузданости’ америчког валутно-финансијског система и америчког долара као светске резервне валуте“, закључила је Захарова.
Агенција „Ројтерс“ је 10. маја објавила да је министар правде, генерални тужилац САД Мерик Гарленд наложио да се средства конфискована од Малофејева пошаљу Украјини. Вредност ове имовине износи 5,4 милиона долара.
Лого ЕУ на згради седишта Европског парламента у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
СВЕТ
ЕУ замрзнула 21 милијарду евра руске имовине, у току дискусија шта да раде даље са њом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала