- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Капетан црвеног брода је већ освојио Европу гестом због кога му се диви „света земља“

© Фото : АБА лига / КК Партизан / Драгана СтјепановићАлександар Џикић
Александар Џикић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
Пратите нас
Александар Џикић и Хапоел Јерусалим бориће се овог викенда за титулу у ФИБА Лиги шампиона на фајнал-фору који се одржава у шпанској Малаги. Други пар чине Уникаха и немачки Бон, али је тежи посао пред израелском тимом јер га од 17.30 часова у првом полуфиналу чека Тенерифе, актуелни победник овог такмичења и по именима најбољи тим.
Марсело Уертас, Гиорги Шермадини, Сасу Салин и ветеран Тим Абромаитис, ударне су песнице Тенерифеа, уз искусног тренера тренера Ћуса Видорету које чине клуб са Канарских острва истакнутим фаворитом.
Хапоел Јерусалим, с друге стране, има само једног главног адута, српског тренера Александра Џикића, који га сјајно предводи ове сезоне. Тим, који је савладао Макаби у Купу Израела, а минулог викенда и у првенству, долази осокољен на овај фајнал-фор.
Александар Џикић - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2023
СПОРТ
Џикићева нова борба – уз статус непобедивог
„Црвени“ су идеална рефлексија њиховог тренера. Сваки играч Хапоела дао је свој појединачни допринос и брзо су почели да дишу као један, онако како Џикић воли. Било да је Ливај Рендолф, водећи стрелац израелске лиге, Каден Керингтон, који улази с клупе или Зек Хенкинс који је после операције постао кандидат за МВП трофеј, сви су једно.
Али то је оно што Џикић тражи - да буду тим, тим и само тим. Занимљиво, Хапоел Јерусалем није отпустио ниједног кошаркаша ове сезоне. На томе инсистира управо Џикић од првог дана, да екипа заједно губи и заједно побеђује. Где ће их то одвести на крају показаће крај сезоне.
Само дан по доласку у Шпанију, Џикића је затекла трагична информација да му је преминула мајка Милка. Очигледно је да се ради о великом личном ударцу за харизматичног стручњака који је упркос личном губитку одлучио да остане уз тим.
Зато се и појавио на конференцији у четвртак, што израелски медији подвлаче као велики потез који не би свако извео услед губитка најдражег. Али, Џикић је капетан црвеног брода из Јерусалима који води свој тим ка европској слави.
„Одлука да остане са тимом у тренутку када му је мама преминула је невероватна ствар. Заиста га посебно ценим због тога“, рекао је навијач Хапоела Данијел Аберух.
Хапоел ће покушати да освоји другу континенталну титулу после 19 година, а Џикић као Френк Синатра, да се похвали на крају да је извео све - на свој начин.
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
СПОРТ
Преминула Милка Џикић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала