- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Блумберг: ЕУ може званично да забрани Немачкој и Пољској снабдевање нафтом из Русије преко „Дружбе“

© AP Photo / Petar PetrovНафтовод "Дружба"
Нафтовод Дружба - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
Пратите нас
Европска унија је предложила да се преко нафтовода „Дружба“ званично прекину испоруке руске нафте из Русије у Немачку и Пољску, објавила је агенција „Блумберг“, позивајући се на документа у која је имала увид.
Према саопштењу, за те земље су направљени изузеци у оквиру санкција ЕУ, међутим, у складу са документима, постоји предлог да се изузму из посебних одредби.
На основу информација „Блумберга“, Немачка и Пољска су већ престале да добијају сирову нафту тим нафтоводом, испунивши претходне обавезе да смање трошкове.
„Изузеци који дозвољавају проток (нафте) преко јужног крака гасовода, који снабдева Мађарску, Словачку и Чешку, остаће на снази“, истиче се у саопштењу.
Претходно је портал „ЕУ обзервер“ објавио да постоји могућност да ће Европска унија у нови пакет санкција Русији уврстити и компаније из Хонгконга, Уједињених Арапских Емирата, Сирије, Ирана и Узбекистана јер оне потенцијално могу да помогну у заобилажењу санкција против Русије, као и да се Немачкој забрани увоз нафте цевоводом „Дружба“.
Нафтовод „Дружба“ снабдева нафтом белоруске рафинерије и Европу. Цевовод се протеже од Самарске области, пролази кроз Брјанск, а затим се рачва на два дела: северни и јужни - пролази кроз Белорусију, Украјину, Пољску, Чешку, Словачку, Немачку, Мађарску.
Теретни брод - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2023
СВЕТ
„Блумберг“: ЕУ ће забранити улазак бродовима у своје луке који превозе руску нафту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала