- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Какав испад српског тандема – хоће ли наивност значити и казне?

© AP Photo / Massimo PaoloneЛука Јовић
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
Пратите нас
Лука Јовић и Алекса Терзић, српски фудбалери који наступају за Фиорентину, нашли су се у незгодној ситуацији због понашања на друштвеним мрежама.
Јовић и Терзић су на својим налозима поделили фотографију својих дресова, али нису обратили пажњу на то шта пише испод фотографије из свлачионице, а усмерено је ка тренеру Винченца Италијана.
„Тактичка катастрофа тренера Италијана. Требало је да изведе исту 11 као на утакмици са Наполијем. Пружили су добру партију. Посебно Лука и Терзић, обојица су изгледали врло спремно и грешка је оставити их обојицу на клупи. Настављаш да ротираш и настављаш да губиш. Држи се јаке једанаесторке, човече. И лик не само да ротира, већ у битним утакмицама уводи играче које нисмо видели месецима. Италијано једноставно нема визију“, наведено је у коментару после утакмице са Базелом испод фотографије дресова двојице српских фудбалера.
Како се њихов потез може протумачити на различите начине, Јовић и Терзић су се у петак огласили и признали грешку.
„Желео бих да изразим извињење Мистеру, саиграчима и клубу. Објавио сам само слику. Моја је грешка и није ми била намера да омаловажим посао који сви заједно радимо са Мистером. Погрешио сам и извињавам се. Сви заједно идемо напред“, написао је Јовић.
Терзић је додао да није ни обраћао пажњу на поруку испод слике.
„Мој гест, иако је направљен аутоматски, без претходног читања садржаја објаве, био је погрешан и могао је да доведе до неспоразума. Желео бих да се извиним Мистеру, саиграчима и клубу за оно што се догодило синоћ. Направио сам грешку и јуче, као и данас и сутра, морамо сви да весламо у истом правцу.“
Са Артемио Франкија су истакли да се у овом тренутку неће оглашавати поводом овог случаја, већ да ће покушати да га реше унутар екипе. Како наводи италијански Скај Спортс, по правилнику који влада у свлачионици тима из Фиренце, није искључено да ће српски фудбалери на неки начин бити кажњени.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала