- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Можемо да кукамо – или да урадимо нешто за памћење“

© AP Photo / Mark J. TerrillНикола Јокић и Мајкл Мелоун
Никола Јокић и Мајкл Мелоун - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
Пратите нас
Мајк Мелоун, тренер Денвера причао је о томе да екипа неће добити поштовање докле год не буде освојила шампионски прстен НБА лиге. Свестан је тога искусни стручњак и човек који не престаје да указује на величину Николе Јокића, који такође од НБА лиге не добија поштовање у мери у којој би требало.
Денвер Нагетси доминирали су читаве сезоне Западном конференцијом, а тамо где су стали у регуларном делу наставили су у плеј-офу.
Прво је релативно лако прескочена Минесота, да би затим у шест утакмица пали и Финикс Санси, исти они за које је Никола Јокић пред почетак полуфиналне серије плеј-офа НБА лиге поручио да су, према његовом мишљењу, први фаворити за прстен.
Денвер наставља храбро да корача ка НБА финалу, тренутно су стигли до финала франшизе, где ће се сусрести с победником двобоја Лејкерси - Голден Стејт Вориорси.
Своје виђење ствари и комплетне ситуације после елиминације Финикса изнео је Мајк Мелоун, који је свестан чињенице да екипа не добија пажњу и поштовање од НБА лиге и бројних стручњака, какву би требало.
„Да, изгледа да већ годинама мали прљави град међу Роки планинама добија изузетно мало поштовања. Можемо само да седимо и да кукамо, или да се боримо против тога и прихватимо ко смо и шта поседујемо. Не бих трошио време на бројне стручњаке који нас отписују или не показују довољно поштовања према Денверу, који као тим заслужује, због свега што смо урадили. Али, постоји једна ствар коју нисмо урадили. Све док не освојимо титулу људи ће наставити тако да причају о нама. То је нешто што нам је јасно, само освајање шампионата. Улазак у финале конференције или финале НБА то неће променити. Само освајање титуле, то је нешто у чему сви можемо да уживамо и имамо заувек. Нешшто што нам никада нико не може одузети. То је оно што нас мотивше не дневном нивоу“, закључио је стратег Денвер Нагетса Мајк Мелоун.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
СПОРТ
Јавно покајање и комплименти – велика Америка је тражила, сад нека гледа „малог из Сомбора“
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
СПОРТ
Јокић је дочекао својих „пет минута“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала