- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јавно покајање и комплименти – велика Америка је тражила, сад нека гледа „малог из Сомбора“

© AP Photo / Matt YorkНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
Пратите нас
Централна фигура у свету кошарке тренутно је Никола Јокић. Упркос томе што није понео МВП титулу, огласио се један од оних због којих је, између осталог, Сомборац остао без трофеја. У питању је Марк Џексон, бивши Ол-стар кошаркаш који је доминирао осадесетих и деведесетих, који се огласио и извинио Николи и Денверу због невероватне грешке.
„Погрешио сам са гласањем. Извињавам се Николи Јокић и иДенверу. Једна ствар која ми је изузетно важна у животу је када погрешим, да то и признам. Нисам човек који ради ствари због кликова или да би се причало о томе. Направио сам грешку, видели сте то сви. Како сам то урадио? Ставио сам само једног центра, два крила и два бека. Уопште нисам размишљао. Извињавам се Денверу, извињавам се Јокићу који није само кандидат за МВП признање, већ и човек који је требало да се нађе у мом избору. Један од најбољих кошаркаша у историји и један од 10 најбољих центара свих времена. Понављам, погрешио сам“, гласило је јавно покајање Марка Џексона.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
СПОРТ
Јокић је дочекао својих „пет минута“
Подсетимо, он је свој глас дао Џоелу Ембиду, Џејсону Тејтуму, Шеју Глиџису-Александеру и Доновану Мичелу када је идеална петорка НБА лиге у питању.
Да може да врати време, Американац не крије да би исправио неправду.
„Ако хоћете да ми одузмете право гласа или шта год, слободно. Погрешио сам. Никола је заслужио мој глас. Желим да кажем и да би мој МВП глас отишао Џоелу Ембиду, док би Адетокумбо и Џокер били иза“, додао је Џексон.
А Јокић ко Јокић, не обазире се на све што се догађа око њега. Он је у свом свету, у свету кошарке у којем он на паркету изводи поезију у покрету. Нико му ништа не може, незаустављив је, а чини и саиграче бољим.
Видело се то и у шестом мечу са Финикс Сансима, где је "угасио светло" у Аризони и трасирао свом Денверу пут ка финалу Западне конференције.
Речи хвале на рачун маестралног Сомборца имао је суперстарт Финикс Санса Кевин Дурент.
„Одувек сам био пун поштовања према њему и ономе што ради. Увек сам знао колико је сјајан играч. Нисам био изненађен да су ти играчи добри, посебно неко као Јокић. Гледао сам га, играо раније против њега, од када је достигао сам врх као играч. Јокић је један од најбољих играча свих времена. Биће упаћмен у историји као један од најбољих центара свих времена који су додирнули лопту“, крупне речи изговорио је Кевин Дурент.
И нека гледа сад Америка, нека се извињава. Тражила је, сада нека гледа како неки тамо мали из Сомбора и Србије пише историју и игра се са свим тим великим именима, за које је нерешива енигма на паркету, док носи на леђима свој Денвер.
За сада ка финалу франшизе, а како играју Јокић и Денвер, уколико их здравље послужи и заобиђу повреде, све је могуће, па чак и шампионски прстен.
Јокић је ушао у историју НБА лиге, као трећи кошаркаш, иза Леброна Џејмса и Расела Вестбрука који је у плеј-оф серији бележио у просеку трипл-дабл са 30+ поена.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
СПОРТ
Јокић трипл-даблом прецртао Финикс и одвео Денвер у финале Запада!
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
СПОРТ
Драгутиновић за Спутњик: Казне су нанеле велику штету – надам се да су неке лекције научене
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала