- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Арена лавова“ је узела данак – Миомир није чуо Новакову најважнију лекцију

© AP Photo / Hiro KomaeМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
Пратите нас
Миомир Кецмановић, српски тенисер, поражен је у другом колу Мастерса у Риму од Италијана Фабија Фоњинија резултатом 6:3, 7:6. Кецмановић се током меча борио и са гласном публиком која је управо осликала речи Новака Ђоковића који је рекао да је играти против Италијана у Риму налик борби са лавовима.
Није Миомир Кецмановић добро отворио меч, Фабио Фоњини је одмах направио брејк, али је српски тенисер играо све боље касније током сета. Међутим, недовољно боље јер је Италијан заиста играо на врхунском нивоу.
Српски тенисер није могао да дође до брејк лопте, а додатни проблем правила је италијанска публика која увек страствено бори своје представнике о чему је говорио и Новак Ђоковић.
Колико је тешко играти против Италијана у Риму најбоље је осликао први рекет света који је рекао да никако не би волео да игра против домаћег тенисера у „вечном граду“.

„Да вам кажем, када неко од ваших играча игра на Форо Италику, то је невероватно. Та подршка вас терa да често играте изнад својих граница. Истовремено, као противник, никад не желите са друге стране мреже Италијана, јер вам се чини да се борите у арени са лавовима!“, сликовито је описао Новак.

Видео је то Кецмановић који се уз публику и силовитог Фоњинија борио са својом игром која је била далеко од његове најбоље. Мучила га је дубина терена коју никако није успевао да погоди што је Италијану остављало много простора да погађа винере.
Резултирало је тиме да је Фоњини на крају имао невероватних 42 винера наспрам Мишиних 17.
Док је Кецмановић био миран упркос томе што је могла да га избаци из такта свака погођена линија Фоњинија, италијански тенисер жалио се готово после сваког другог поена. Приговарао је судији за разне ситуације и када је био и када није био у праву, иако је српски тенисер имао далеко више разлога да се жали јер су одређене линије Италијана биле сумњиве.
Поред боље игре дефинитивно је Миомиру фалило спортског безобразлука ког противник има на претек. Увек миран, повучен и тих Кецмановић дефинитивно има тежак посао када игра против тенисера попут Фоњинија
Треба поменути да је српски тенисер у другом сету успео да пружи бољи отпор, није дозволио Италијану да му одузме сервис гем и морао је да пресуди тај-брејк. Успео је Миомир да спасе чак три меч лопте, али четврту није и тада је настала права еуфорија међу навијачима који су понели Фоњинија до победе.
„Рекао сам и пре две вечери да волим овакве мечеве у оваквом амбијенту, овај терен је посебан веома сам срећан, било је проблема и страха да ће повреда да се врати, никада није лако вратити се. Добро сам одиграо поготово први сет, имао сам велике шансе и у другом, али на крају у тај-брејку никада не знате. одиграо је два добра поена свашта је могло да се деси. Рим је специјалан, увек волим да побеђујем у Италији надам се да ћу бити спреман за наредни меч“, рекао је Фоњини после победе.
*Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
СПОРТ
Новак атомским тенисом срушио неуморног Аргентинца – Рим је поново видео свог краља!
 Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
СПОРТ
Ласло силовит у Риму – успех каријере српског тенисера
Српска тенисерка Дејана Радановић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
СПОРТ
Гнусне увреде и претње „усташама“ према Српкињи: „И шта ти можеш да урадиш? Једно велико – ништа!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала