- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић је дочекао својих „пет минута“

© AP Photo / Matt YorkНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
Пратите нас
Денвер је у шест епизода елиминисао Финикс у полуфиналу плеј-офа Западне конференције, а херој серије био је ко други него Никола Јокић. Српски ас открио је новинарима док је давао изјаву на паркету, како ће изгледати његов одмор док буде чекао ривала у финалу, Лос Анђелес Лејкерсе или Голден Стејт Вориорсе.
Час кошарке држао је скромни Сомборац у Аризони, који је нови трипл-даблом прецртао Финикс и одвео свој Денвер у финале Запада. Убацио је 32 поена, имао 10 ухваћених лопти и 12 асистенција, што је било више него довољно да његов тим убедљиво слави 125:100.
Уследила су бројна питања, а двоструки узастопни МВП НБА лиге дао је крајње искрен одговор. Онако како то обично и ради, у његовом стилу. На питање шта ће да ради док буде чекао ривала у финалу, Јокић је одговорио:

„Пратићу мог коња који наступа у Копенхагену. Вероватно ћу да гледам и пријатеља на тркама коња у Италији. Проводићу време са својом породицом, Надам се да ће време бити сунчано и да ћу моћи да изађем мало на базен. Да се релаксирам мало“, поручио је у камеру Јокић.

Српски репрезентативац исписао је нове странице историје НБА лиге, пошто је ушао у друштво одабраних због вансеријских партија у низу у плеј-оф серији.
Наиме, Никола је постао трећи кошаркаш икада у НБА лиги, који је у току једне плеј-оф серије бележио трипл-дабл учинак са 30 и више постигнутих поена. Пре њега то су успели једино Леброн Џејмс и Расел Вестбрук.
НБА резултати
Филаделфија - Бостон 86:95
Финикс - Денвер 100:125
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
СПОРТ
Јокић трипл-даблом прецртао Финикс и одвео Денвер у финале Запада!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала