- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић трипл-даблом прецртао Финикс и одвео Денвер у финале Запада!

© AP Photo / Matt YorkНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
Пратите нас
Нова вансеријска партија Николе Јокића у плеј-офу НБА лиге, обезбедила је Денверу победу над Финикс Сансима у Аризони резултатом 125:100, чиме су Нагетси стигли до 4:2 у серији, обезбедивши пласман у финале Западне конференције.
Блистао је сомборски кошаркашки геније, који је погађао, асистирао и скакао. Уписао је 11. трипл-дабл у плеј-офу, имао је 32 поена, 10 скокова и 12 асистенција и већ на полувремену се могло видети да је Денвер зрео за финале.
Тим који с купе води Мајкл Мелоун је до одласка на велики одмор стекао капиталних +30, а резултат на семафору био је 51:81.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
СПОРТ
Јокић трипл-даблом прецртао Финикс и одвео Денвер у финале Запада!
Била је то уједно и највећа предност на полувремену у историји франшизе у плеј-оф серији.
Уследила је мини-криза Нагетса на отварању треће четвртине и само четири поена за исто толико минута, што Санси нису знали адекватно да казне. Истопили су разлику на минус 23, али је то било све.
Денвер је наставио да игра као и у највећем делу утакмице, Јокић је затрпавао кош ривала и чинио је саиграче бољима, омогућавао им је да лако поентирају.
Колико су Нагетси били добри и доследни у одбрани, најбоље потврђује чињенице да су "спустили" Девина Букера на само 12 поена, док је најефикаснији у редовима Финикса био Камерун Пејн који је постигао 31 поен, пратио га је Дурент са 23 поена, пет скокова и исто толико асистенција.
Код Денвера је убедљиво најбољи појединац на паркету био Никола Јокић. Напунио је по обичају три најважније статистичке колоне, а пратио га је Канађанин Џамал Мареј који је меч окончао са 26 поена, четири скока и четири асистенције.
Јокић је у финиу треће деонице добио незгодан ударац у бутину, те Мајкл Мелоун није желео да ризикује, па га је извео из игре.
Ипак, српски репрезентативац и двоструки узастопни МВП НБА лиге вратио се већ почетком одлучујћег квартала и наставио је да игра као да се ништа није догодило, па су навијачи Денвера могли да одахну.
Након тријумфа над Сансима у серији резултатом 4:2, Јокић и екипа сада чекају победника дуела Лос Анђелес Лејкерс - Голден Стејт Вориорс. Лејкерси воде 3:2 у серији и имаће меч лопту у ноћи између петка и суботе.
У ноћи између четвртка и петка на паркету су се нашли Филаделфија и Бостон, а Селтикси су успели да дођу до брејка - 86:95 и да изједначе у серији 3:3. Мајсторица ће бити одиграна у Бостону. Дабл-дабл Џоела Ембида, новог МВП-ја НБА лиге, који је постигао 26 поена уз 10 ухваћених лопти, није био довољан Севентисикерсима да се домогну финала, јер је Бостон одговорио преко Маркуса Смарта - 22 поена и Џејсона Тајтума 19 поена, док је Џејлен Браун убацио 17 поена.
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
СПОРТ
Драгутиновић за Спутњик: Казне су нанеле велику штету – надам се да су неке лекције научене
 Саша Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
СПОРТ
Обрадовић за Спутњик после историјског успеха: Чекао сам 18 година – важно је остати свој и веровати
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала