- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Краљ елиминисао шампиона и заказао двобој са Јокићем

© AP Photo / Ashley LandisЛејкерси
Лејкерси - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
Пратите нас
Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса победили су у шестом мечу на свом терену Голден Стејт – 122:101 и резултатом 4:2 изборили су пласман у финале Западне конференције, где их чекају Никола Јокић и Денвер.
"Језерџије" је до тријумфа водио Леброн Џејмс који је убацио 30 поена, шутирајући 10/14 из игре, имао је девет скокова и исто толико асистенција.
Краљ је први пут од 2020. године постигао 30 поена у једној плеј-оф утакмици, што је било више него довољно да се избегне драма и мајсторица, те су прошлогодишњи шампиони НБА лиге елиминисани.
Од самог почетка Лејкерси су показали да да су наоштрени да искористе другу меч лопту и добили су све четири четвртине.
Уводну деоницу Џејмс и другови решили су у своју корист резултатом 31:26, да би до одласка на велики одмор стекли двоцифрену разлику - 56:46.
Како је време одмицало та предност је само расла. Стеф Кари био је усамљен и није могао да изнесе меч у Холивуду.
Прва звезда „ратника“ Кари убацио је 32 поена, имала је шест скокова и пет асистенција, док је Џејмс имао подршку Остина Ривса који је постигао 23 поена, а пратио га је Расел са 19 убачених поена. Када се на све то дода дабл-дабл учинак Ентонија Дејвиса у виду 17 поена и 20 скокова, јасно је због чега је шампиону пала круна.
Денвер који је предвођен Николом Јокићем такође у шест мечева елиминисао Финикс Сансе, имаће предност домаћег терена у финалу Западне конференције. Први меч заказан је за 17. мај у два часа и 30 минута иза поноћи по средњеевропском времену.
Иначе, термини свих утакмица су исти - 02:30.
Претходни пут поменуте екипе састале су се у финалу Запада пре три године када се због вируса корона играло у "мехуру", а тим из Лос Анђелеса је био успешнији.
У ноћи између петка и суботе одигран је и шести меч полуфинала плеј-офа Источне конференције, где је Мајами Хит победио и елиминисао Њујорк - 96:92.
Никсима није помогло ни то што је Брансон убацио 41 поен, док је с друге стране у редовима "врелине" блистао Џими Батлер са 24 поена, осам скокова и четири асистенције.
Мајами сада чека победника дуела Филаделфија - Бостон, где је резултат изједначе 3:3 и одлучиваће мајсторица.
Никола Јокић и Мајкл Мелоун - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
СПОРТ
„Можемо да кукамо – или да урадимо нешто за памћење“
Никола Миротић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
СПОРТ
Велики Никола на делу – још једном: „Ви сте прави!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала