Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Тежак удес на путу Приштина-Пећ: Повређено 30 људи, учествовао аутобус са матурантима из Прешева

CC0 / Пиксабеј / полиција
полиција - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
Пратите нас
На ауто-путу Приштина-Пећ, у близини места Враголија, догодила се тешка саобраћајна несрећа у којој је повређено 30 људи.
Медији преносе да је у удесу учествовао аутобус који је превозио ђаке с екскурзије у Албанији.
У саопштењу тзв. косовске полиције наводи се да је у удесу учествовао аутобус страних регистарских ознака, као и камион и аутомобил са РСК ознакама.
Медицинске екипе су на терену.
Аутобус који је учествовао у саобраћајној несрећи у близини Враголија превозио је ученике из Прешева са екскурзије из Албаније, саопштио је градоначелник Прешева Шћиприм Арифи, који је рекао да су матуранти и сви остали добро и да је причињена само материјална штета, пренели су приштински медији.
„Матуранти и сви остали су добро. Општина је заједно са агенцијом предузела хитне мере да обезбеди транспорт“, рекао је Арифи.
Директор Средње техничке школе „Прешево“ Таљат Арифи изјавио је да фирма са којом је организована екскурзија матураната шаље аутобус да врати кући ученике после саобраћајне несреће која им се данас догодила на аутопуту Приштина-Пећ.
„Имали смо паузу на бензинској станици, а 10 минута након што смо пошли догодила се несрећа. Агенција са којом смо организовали екскурзију је послала аутобус који ће ученике превести до куће“, рекао је Арифи за приштинске медије.
Он је додао да су са децом били лекар и медицинска сестра који су одмах указали прву помоћ.
Директор хитне службе у Универзитетском клиничком центру Насер Сиља раније је саопштио да је 13 повређених примљено на лечење, од којих је било седам ученика, и да су сви пуштени да иду кућама, јер нису имали теже повреде.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала