- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Доживотна забрана навијачу који је отворио „старе ране“ Енглезима

© AP Photo / Rui VieiraЕди Хау
Еди Хау - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Пратите нас
Реми дављеника Лидса и Њукасла који се бори за Лигу шампиона (2:2) остао је у сенци несвакидашњег догађаја, бар за Премијер лигу. Навијач домаћих ушетао је на терен и одгурнуо менаџера „сврака“ Едија Хауа, после чега је ухапшен, а Лидс му је изрекао доживотну забрану праћења утакмица вољеног клуба.
Ситуација која се одиграла у суботу поподне на Елан роуду на почетку судијске надокнаде, подсетила је на осамдесете и почетак деведесетих година када су Енглези муку мучили с навијачима, па је „челична леди“ Маргарет Тачер променом закона и ригорозним казнама утицала да се хулиганима за Острву искорени.
Сцена са утакмице 35. кола Премијер лиге Лидс - Њукасл отворила је „старе ране“ Енглезима, показавши да је систем заказао јер је навијач без да га је било ко појурио, дошетао до менаџера Њукасла Едија Хауа ког је одгурнуо, а успут му је нешто поручио.
На конференцији за медије после сјајног фудбала у ком су виђена чак четири гола, три пенала, црвени картон и чак 30 фаулова, Еди Хау је успео чак и да се нашали.
„Драго ми је да је неко био тамо“, у ироничном тону рекао је менаџер црно-белих из Њукасла, који има троје деце, а ког су заштитиле колеге Сајмон Ведерстон и Дени Хоџис.
Јасно је да је инцидент могао да буде далеко гори јер су полиција и редари нису реаговали у тренуцима када је хулиган прескочио рекламе и комотно ушетао до терена и рестриктивног простора у којем се налазио Еди Хау. Медији у Великој Британији питају се како је то уопште могуће.
Навијач Лидса је ухапшен и клуб му је у најкраћем могућем року изрекао доживотну суспензију, што је саопштено на званичном сајту клуба, али је сасвим јасно да Енглези нису срећни због оног што се догодило јер им је евоцирало успомене на неке догађаје за које су мислили да су само ружна прошлост.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Осман Букари, Звезда - Војводина - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
СПОРТ
Кангва бржи од пиштаљке, Звезда на два корака од „стотке“
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
СПОРТ
Краљевски повратак Александра Митровића: Казна истекла – Србин одмах дао гол
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала