- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Ухапшена мајка, беби давала антипсихотике

© Sputnik / Лола ЂорђевићПолиција
Полиција - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Пратите нас
На предлог Основног јавног тужилаштва у Смедереву суд је одредио притвор до 30 дана А.Н. (21) због сумње да је својој шестомесечној беби дала антипсихотик, лек „онзапин“.
Притвор јој је одређен због постојања особитих околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке, као и да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, објављено је на сајту тог тужилаштва.
Она се сумњичи за кривично дело омогућавање уживања опојних дрога и кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица.
Основано се сумња да је осумњичена у ноћи између 26. и 27. априла у Ковину свом шестомесечном детету дала антипсихотик – лек „онзапин“, након чега је девојчица хоспитализована на Институт за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“.
До оваквог сазнања тужилаштво је дошло на основу обавештења из те здравствене установе, након чега је у сарадњи за надлежном полицијском управом организовано хапшење осумњичене приликом отпуста из установе где је, заједно са дететом била на хоспитализацији у периоду од 27. априла до 12. маја 2023. године.
Осумњиченој је одмах, по налогу дежурног јавног тужиоца одређено задржавање, а због чињенице да је након извршене процене ризика утврђено постојање непосредне опасности од насиља у породици, истовремено су јој изречене и хитне мере привременог удаљења из стана и привремене забране да контактира жртву насиља и прилази јој.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала