- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ембид је својом срамотом уздигао Јокића – распао се када је био најпотребнији па окривио екипу

© AP Photo / Charles KrupaЏоел Ембид
Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
Пратите нас
Џоел Ембид, актуелни најбољи кошаркаш НБА лиге (МВП), са разлогом је бо разочаран после пораза Филаделфија од Бостона у полуфиналној серији Источне конференције, али уместо да као лидер тима преузме одговорност Камерунац је срамотно окривио остатак екипе.
Разочарао је Џоел Ембид не само својом игром у плеј-офу већ и понашањем које не приличу кошаркашу који је проглашен за најбољег у целој лиги.
Док је суморно говорио о поразу у седмој утакмици од Бостона у ком је уписао 15 поена, Ембид је нагласио да он и Џејмс Харден не могу сами да играју и да је то један од разлога пораза његовог тима.
„Имамо незавршен посао. Нисмо освојили ништа, а мислим да имамо шансу да победимо. Очигледно је да смо кроз ових седам утакмица имали шансу да завршимо код куће посао, што нисмо урадили, и даље верујем да смо добили шансу да победимо, мислим да имамо све што је потребно да победимо. И даље верујем да смо ја и Џејмс добили шансу да победимо, али биће потребно више од нас. Сви морамо да гледамо себе, морам да будем бољи и бићу бољи. Сви ми морамо да пронађемо начине да се вратимо и наставимо да се усавршавамо и помогнемо тиму, не можете победити сами. Не могу да победим сам. Ја и Џејмс једноставно не можемо да победимо сами. Зато се кошарка игра 5 на 5“, рекао је Ембид и тако окривио остатак тима иако су заправо управо он и Харден највише заказали.
Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
СПОРТ
МВП се обрукао као никада пре – Бостон у финалу Истока: Тејтум одиграо историјски меч
У трећој деоници када је Филаделфији „горело под ногама“ Ембид није уписао ниједан поен, док је Харден погодио једну тројку. До краја утакмице Камерунац је имао 15, а Харден само девет поена, па је тако срамотно оптужити играче поут Тобијаса Хариса и Тајрис Максија који су били најефикаснији са 19 и 17 поена и који су много више показали од прве две звезде тима.
Ембид је на крају прихватио чињеницу да је много грешио и призно да мора да буде бољи јер је проценат шута 5/18 заиста изузетно лоше за МВП-а.
„Промашивао сам много, то је на мени, могао сам да будем много бољи. Некад можеш да контролишеш, некад лопта не иде онако како си хтео, па промашујеш оне шутеве које обично дајеш. За мене је једна од ствари коју морам да радим контрола лопте и дриблинг, да помогнем нашој игри у нападу, да ширим игру. Било је мечева у сезони када сам нападао обруч, па избацивао лопту до саиграча и то је креирало отворене шутеве, та кретња лопте и играча. Рекао бих да смо се лоше кретали без лопте у овом мечу. Знам да морам да напредујем, узбуђен сам што ћу радити на себи на лето и што ћу се вратити као бољи играч“ закључио је Ембид.
Изјава Камерунца наишла је на одуде на друштвеним мрежама поготово од стране навијача Николе Јокића. Истина, и они који не прате сваку утакмицу српског аса и Денвера вероватно знају колико Јокић никада не би дозволио да кривицу свали на друге.
Србин је преузео одговорност коју носи лидер тима, док и када одигра неке одличне утакмице зна себи да замера и сувише. Разлика два МВП-а је јасна, некада није све у томе како барате лоптом.
*Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
Александар Џикић - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
СПОРТ
Џикића седам поена делило од другог трофеја у Европи
Звезда - Будућност, кошарка, АБА лига - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
СПОРТ
Звезда понизила Будућност са 38 поена разлике
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала