- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Коначан извештај: ФБИ није имао стварне доказе о везама Трампа и Русије

© AP Photo / Andrew HarnikДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
Пратите нас
Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) није имао довољно доказа за отпочињање истраге о председничкој кампањи Доналда Трампа 2016. године и превише се ослањао на савете Трампових политичких противника, наводи се у закључном извештају америчког специјалног саветника Џона Дурама.
У извештају на 306 страница, Дурам је закључио да америчке обавештајне службе и органи за спровођење закона нису имали никакве „стварне доказе“ о дослуху Трамповог тима и Русије, пре покретања истраге „Crossfire Hurricane“, наводе амерички медији.
Дурхам је у извештају оптужио ФБИ да се према истрази о Трампу односио другачије него према другим политички осетљивим истрагама, укључујући оне чији је предмет истраге била Трампова супарница на изборима Хилари Клинтон.
„Министарство и ФБИ нису успели да одрже своју важну мисију строге верности закону у вези са одређеним догађајима и активностима описаним у овом извештају. Особље ФБИ-а показало је озбиљан недостатак аналитичности према информацијама које су добили, посебно према информацијама од политички повезаних лица и субјеката“, наводи се у извештају специјално саветника Дурама.
Овај извештај означава крај четворогодишње истраге покренуте у мају 2019. године када је тадашњи државни тужилац Вилијам Бар именовао Дурама, искусног тужиоца, да испита потенцијалне погрешне кораке ФБИ-а приликом истраге о наводним везама Трамповог тима и Русије током предизборне кампање 2016. године.
Бивши амерички председник Доналд Трамп на конвенцији републиканаца у Северној Каролини - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2021
СВЕТ
Амерички часопис пронашао главни извор лажних информација о везама Трампа и Русије
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СВЕТ
Опасни људи: Како је Трамп у свом маниру открио ко (не) стоји иза уништавања Северног тока
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала