- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: Земље Г7 спремају нове санкције против енергетског сектора Русије

© AFP 2023 / GEORGES GOBETСамит Г7 – заставе
Самит Г7 – заставе - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
Пратите нас
Лидери земаља Групе седам (Г7) намеравају да на самиту у Јапану објаве нове мере у циљу пооштравања санкција против енергетског сектора Русије, спречавања заобилажења антируских санкција и ограничења извоза, пише „Ројтерс“.
Према речима једног званичника, нове мере о којима ће лидери земаља Г7 објавити на састанку 19-21. маја ће бити усмерене на спречавање заобилажења санкција са учешћем трећих земаља, на наношење штете енергетском сектору Русије, као и на ограничавање трговине којом се подржавају Оружане снаге Русије.
Како се наводи у чланку, амерички чиновници очекују да Г7 објави и измене о правилу извоза у Русију. У складу са новим нормама, за одређену робу се аутоматски укида извоз, ако она није укључена у списак одобрене робе.
Истиче се да је раније администрација америчког председника Џозефа Бајдена добијала од чланова Г7 сагласност за промене у приступу санкцијама која за сада дозвољава да се у Русији продаје сва роба која се не налази на црном списку. САД желе да се нов принцип поштује барем на оне испоруке које су, према њеној процени, најважније за одбрамбени потенцијал Русије.
Јапан у 2023. години председава Групом седам, а самит ће бити одржан 19-21. маја у Хирошими. На самит су такође позвани и лидери Аустралије, Бразила, Вијетнама, Индије, Индонезије, Куковог острва, Савеза Комора и Јужне Кореје.
Подземно складиште гаса у Калињинградској области - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
РУСИЈА
Медији: Г7 и ЕУ планирају да забране поновно пуштање у рад руских гасовода
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала