- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Најмање шесторо људи погинуло у циклону у Мјанмару

© AP Photo / Military True News Information TeamНајмање шесторо људи погинуло је након што је снажан циклон погодио Мјанмар и Бангладеш.
Најмање шесторо људи погинуло је  након што је снажан циклон погодио Мјанмар и Бангладеш. - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
Пратите нас
Најмање шесторо људи погинуло је, а око 1.000 евакуисано са западне обале Мјанмара, након што је снажан циклон погодио ту земљу и Бангладеш.
Приликом снажних удара ветра, повређено је више од 700 од око 20.000 људи који су се склонили у зграде на брдима града Ситве, као што су манастири, пагоде и школе, преноси АП.
Циклон је нанео воду из мора на приоблана подручја Ситвеа, а велики број грађана склонио се на кровове и спратове кућа.
Олујни удари спречили су хитне акције спасавања, наводи агенција.
„После 16 часова јуче је бура мало ослабила, али се вода није повукла. Већина људи је целе ноћи седела на крововима и на узвишицама својих кућа. Ветар је дувао целу ноћ“, рекао је вођа спасилачке групе.
Олујни ветрови брзине до 210 километара на час, чупали су лимене кровове и срушили комуникациони торањ.
Десетине хиљада људи који живе дуж обала Бангладеша и Мјанмара налазе се у склоништима због опасности од изузетно јаког циклона, познатог као Олуја Мока, који је у недељу стигао на копно.
Према подацима УН, за око шест милиона људи у Мјанмару од раније је неопходна хуманитарна помоћ, док је 1,2 милиона расељено у савезној држави Ракајн.
Велике поплаве у Хрватској направиле огромну штету - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
РЕГИОН
Поплаве у региону: Излиле се реке у Хрватској и БиХ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала