- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Није ово заслужио“ – зашто је смењен Славиша Јокановић?

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаСлавиша Јокановић
Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
Пратите нас
Славиша Јокановић више није тренер Динама из Москве, а после одласка са те позиције сада се распредају приче и теорије због чега је то тако. Генерални утисак је да је дошло до презасићености играча и тренера, али и да Јокановић није заслужио да буде смењен пре краја сезоне.
Бивши капитен Зенита Владислав Радимов је у интервјуу за Спорт експрес говорио о проблемима Динама и прокоментарисао смену Славише Јокановића.
„Осећа се да су тренер и екипа уморни једни од других. Међутим, одговорни за селекцију у Динаму су учинили да Јокановић није ни завршио сезону. Довели су Фернандеса, Маричала, Мајстровића за солидне паре, али нико од њих није помогао, изгледају јако слабо. Са таквом линијом одбране тешко је на нешто рачунати“, рекао је Радимов.
Занимљив став изнео је Олександар Мостовој. Он највећи проблем види у играчима.
„Мало је нејасно зашто је било немогуће сачекати крај сезоне, па онда донети одлуку о тренеру. Сада је за све крив Јокановић , иако није донео све одлуке и није изашао на терен. За неуспех Динама су, углавном, криви играчи, а не тренер. Да је омладина тамо била скромнија, да се није уздигла после две-три успешне утакмице, не би било толико проблема. Мислим да Јокановић није заслужио да се овако третира. Па, да видимо ко ће заузети његово место и како ће променити ситуацију“, рекао је бивши везиста руске репрезентације.
Изненађење сменом Јокановића није крио ни српски фудбалер Мирослав Богосавац који наступа за Ахмат.
„Познајем Јокановића. Свима је јасно да је добар, најбољи српски тренер. Не разумем зашто није успео у Москви. Знамо да је Динамо добара екипа, али смо је притисли од почетка, дали први гол, после чега нам је било доста лакше. За нас је ово велики тријумф“, рекао је Мирослав Богосавац.
Јокановић се после меча са Ахматом из Грозног (његов тим поражен са 0:3) није појавио пред новинарима на редовној конференцији за медије, а из Динама је саопштено новинарима да је други тренер преузео бригу о тренинзима и припреми играча за следећу утакмицу.
Према писању „Спорт Експреса“, плаво-бели су се већ договорили са Марком Николићем (43), који би требало да преузме функцију тренера првог тима од лета.
Познати навијач Динама Лев Лешченко, у коментару за Спорт експрес, реаговао је на могуће именовање Марка Николића на место селектора плаво-белих.
„Мислим да је Николић најбољи кандидат. Са Локомотивом је показао пристојан резултат. Чини ми се да је Локомотива зажалила када га је уклонила. Он је искусан тренер који је радио са тимовима високог нивоа. Али решење овог питања је прерогатив руководства “, рекао је Лешченко.
Марко Николић - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
СПОРТ
Један Србин одлази, а други се враћа у Москву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала