- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ердоган: Ако победим на изборима нећу променити однос према Русији

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Уђи у базу фотографијаРеџеп тајоп Ердоган
Реџеп тајоп Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2023
Пратите нас
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган рекао је да ће, ако победи на изборима, наставити исту политику према Русији и другим земљама.
„Привлачити ка себи једну страну а другу изазивати као што раде у Републиканској странци – то нису наши принципи. До данашњег дана смо се руководили политиком ‘загрљаја’ са свим земљама – Русијом, САД, Кином, са свим западним земљама одржавали смо сталне везе. Као председник Турске не могу себи да дозволим да будем љут и увређен. Ја сам имао сусрете са свима држећи се најбоље што могу и наставићу тако да радим јер од тога земља има користи. Када једну земљу одбацујете на губитку сте“, рекао је Ердоган у интервјуу за Си-Ен-Ен Турск и Канал Д.
У Турској је у недељу одржан први круг председничких избора на којима је Ердоган освојио 49,51 одсто гласова, а његов супарник, лидер опозиције Кемал Киличдароглу – 44, 88 одсто.
Уочи избора Киличдароглу је објавио пост на Твитеру у којем је позвао Русију да се не меша у изборе.
Ердоган изјавио је да његовог главног ривала Кемала Киличдароглуа треба да буде срамота након тврдњи о мешању Русије у предстојеће изборе у републици.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков је тим поводом рекао да Москва категорички одбацује тврдње о мешању и да је разочарана изјавама турске опозиције.
Други круг избора је 28. маја.
Предизборни митинг Реџепа Тајипа Ердогана у Истанбулу - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
СВЕТ
Турски министар: Лажне и неправедне тврдње опозиције да се Русија меша у изборе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала