- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак проговорио о прљавом потезу Британца: „Унео је ватру – одговорио сам“

© Фото: Скриншот/ТвитерНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, пласирао се у четвртфинале Мастерса у Риму, али је меч против Камерона Норија остао у сенци ружног потеза Британца када је српског аса погодио лоптицом у ногу. Новак је погледао снимак после меча и истакао да његов противник није показао фер - плеј.
Пажљиво је Новак Ђоковић анализирао ситуацију када га је Камерон Нори погодио приликом смеча, вероватно надајући се да је Британац можда случајно направио прљав потез, али било је јасно као дан да то није случај.
„Гледао сам поновљен снимак кад ме је погодио. Периферно ме је видео, за мене је поен био завршен... Користио је све што сме, да узме медицински тајм аут, али то није фер-плеј, тако се не односи на терену. Знам га доста дуго, он је добар момак. Не разумем ово понашање, али тако је - како је. Он је унео ватру, ја сам само одговорио. Шта се деси на терену, остаје на терену“ рекао је Ђоковић на конференцији после меча.
Ружна сцена догодила се у четвртом гему другог сета, Новак није добро ушао у поен, схватио је да Нори има лоптицу и цео терен отворен за смеч када се само окренуо леђима, а онда је Британац лопту послао директно у српског аса без обзира на то што је могао да изабере било који други угао.
Публика је почела гласно да негодује и звижди, а Новак му је упутио толико хладан поглед од кога би се свако заледио. Британцу није било довољно, па је после Новаковог брејка у деветом гему тражио медицински тајм-аут иако током целог меча није било ни трага томе да има неку нелагоду.
Новак је на крају Британцу ипак као прави шампион пружио руку, а у четвртфиналу игра против Холгера Рунеа.
Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2023
СПОРТ
Новаков дежурни критичар ликује због напада с леђа: „Очекивано“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2023
СПОРТ
Владар Рима подиже форму – Ноле послао кући британског провокатора
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2023
СПОРТ
Прљав потез Британца: Напад с леђа и Новаков поглед испод обрве /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала