- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак описао Италијанима необичан сусрет из детињства: „Осетио сам велики страх“

© Фото : Спутњику уступила ЕТНО Мрежа Новак Ђоковић, промотер рада Етно мреже, Експо 2020. Дубаји
 Новак Ђоковић, промотер рада Етно мреже, Експо 2020. Дубаји - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2023
Пратите нас
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић већ од 11 часова против Британца Камерона Норија започиње борбу за четвртфинале мастерса у Риму. Слободан дан у понедељак, српски ас је искористио да се одмори, али и да говори у интервјуу за чувени италијански дневник „Коријере дела Сера“.
Бранилац титуле у Риму говорио је слободно и без усетезања и признао оно што би ретко који играч рекао - да на топ нивоу тениса нема пријатељства.
Новак је подвукао да су Роџер Федерер и Рафаел Надал заслужни за његов успех, али да никада нису били пријатељи иако гаје велико узајамно поштовање.

„Никада нисмо били пријатељи, то међу ривалима није могуће, али никада нисмо били ни непријатељи. Одувек сам поштовао Федерера, један је од највећих свих времена, имао је невероватан утицај, али никада нисмо били блиски“, рекао је Ђоковић.

Србин је додао и да је његов однос са Надалом сличан.
„Рафа је само годину старији од мене, обојица смо близанци у хороскопу, и у почетку смо чак двапут изашли на вечеру. Али чак и с њим је пријатељство немогуће. Одувек сам га поштовао и много му се дивио. Захваљујући Федереру и њему постао сам то што јесам. То ће нас заувек уједињавати, и зато осећам захвалност према њима. Надал је део мог живота, у последњих 15 година више сам виђао њега него своју мајку“, објаснио је Ђоковић.
Италијански новинари су га поново питали и о фамозној вакцинацији.
„Залажем се за право на избор свакога. Браним слободу избора. Једном сам то објаснио детаљно Енглезима (Би-Би-Си), али су они избацили велики део реченица из интервјуа, оне које им нису одговарале. Зато више никада нећу причати на ову тему. Био сам разочаран медијима и многим колегама“, истакао је Новак.
Говорећи о детињству, светски број један је испричао епизоду која му се урезала у сећању.
„Једнога дана остао сам сам у шуми. Мислим да сам имао десет година и срео се са вуком. Осетио сам велики страх. Гледали смо један у другог десетак секунди, најдужих десет секунди у мом животу. Он је отишао, а ја сам се чудно осећао. Вук симболизује мој карактер. Врло сам везан за породицу и покушавам да будем доступан свима, али понекад морам да будем сам. Често сам у животу бивао усамљен, а остао сам повезан са вуком јер је он света животиња код Срба“, закључио је Новак Ђоковић.
Небојша Ђурић, српски параолимпијац у бацању кугле и диска - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
СПОРТ
Покорио је свет и за Спутњик поручио: „Новак ми је инспирација!“
*Погледајте најновију емисију Спутњик спорт
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала