- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић: Желим да крстим децу на Космету

© Фото: Скриншот/ТвитерНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер Србије и света, поручио је да му је жеља да крсти своју децу Стефана и Тару на Космету, додајући да је свестан да се у јужној српској покрајини осећа тензија.
Новак Ђоковић дао је опширан интервју за италијанске медије и једна од тема односила се на његову децу коју жели да крсти, али не жури са тим чином.
„Желим да одем на Косово са својом женом Јеленом и да тамо крстим децу. Знам да је тема јако осетљива јер тамо и даље постоји конфликт, без оружја тренутно. Али, присутна је тензија. Не желим да се бавим политиком, али за сваког Србина Косово је срце, центар наше културе, нашег идентитета, традиције и религије", поручио је Ђоковић.
Управо је мајка Новака Ђоковића - Дијана, објаснила у емисији Марине Рајевић „Док анђели спавају“, која се емитује на Спутњику, због чега Стефан и Тара још нису крштени.
„Јако сам поносна на њега. Сви би подредили успех изнад духовног мира. Код Новака је јако велика захвалност коју има. Захвалан је на свему што је остварио, све је ванземаљски. Он се држи својих принципа и веровања, то чини човека, то чини њега. Новак носи освештан крст који је добио на Хиландару, који му даје снагу. Провео је тамо три дана, то је за њега важно искуство. Он је заиста духовно биће, крстио се када је имао пет година и тај чини схватио је озбиљно. Има нешто у себи. Стално га питам када ће крстити своју децу, а он ми је одговорио: 'Када буду могли да схвате чин крштења. Он жели да Тара и Стефан буду свесни да су крштени“, рекла је Дијана Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2023
СПОРТ
Прљав потез Британца: Напад с леђа и Новаков поглед испод обрве /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала