- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Лавров се уморио од доказивања да је Русија спремна за дијалог са Кијевом

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
Пратите нас
Руски шеф дипломатије Сергеј Лавров саопштио је да је уморан од коментарисања оптужби Вашингтона да Руска Федерација, наводно, није заинтересована за дијалог са Кијевом.

"Сам Зеленски изјављује: С ким да разговарам тамо у Москви? Пре неки дан је то још једном потврдио. Да не говоримо о чињеници да је прошле године усвојио указ о забрани преговора са Руском Федерацијом. А када чујемо јадиковања из Вашингтона, Брисела, Лондона да Русију уопште не интересују било какве мировне иницијативе – уморан сам да то више коментаришем“, рекао је Лавров на брифингу после разговора са министром спољних послова Белорусије Сергејем Алејником.

Како је истакао, Русија за сада није видела предлоге аутора латиноамеричке и афричке иницијативе за решавање украјинске кризе. Моства је спремна да размотри наведене предлоге који су диктирани искреном жељом да допринесу стабилизацији светског поретка.
Међутим, како је истакао, запад инсистира само на плану Зеленског.
„Европа не крије свој став (према кинеској мировној иницијативи о Украјини), став је исти као и Вашингтона, тамо је све усаглашено, став је да ако је Русија рекла да о томе може да се разговара, онда то није добро. Директно се саопштава да Русија не жели да преговара о условима Зеленског и не може бити другог основа за преговоре, да је једини план који ће Запад промовисати план Зеленског у десет тачака“, закључио је он.
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
Подкаст
Љубинка Милинчић: Откривамо мрачни сан Зеленског који плаши Запад
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
Специјална операција у Украјини
Лавров: Америка у неком тренутку може напустити кијевско руководство
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала