- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјина признала "лов" на руске јавне личности: Русија огорчена на мук у УН

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
Пратите нас
Изостанак реакције Секретаријата УН на изјаве начелника Главне обавештајне управе (ГУР) Министарства одбране Украјине Кирила Буданова о умешаности агенције у терористичке нападе на руске медијске личности је незамислив, за тако нешто нема оправдања, саопштила је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„На ово апсолутно јасно, директно признање Уједињене нације – не као колектив земаља, већ кроз њеног секретаријата – нису могле да дају никакав одговор. (Представник генералног секретара УН) Стефан Дижарик рекао је да он није видео такву изјаву. То је нечувено, не постоје друге речи које би могле да то опишу. Нема оправдања за Секретаријат Уједињених нација", рекла је она радију Спутњик, коментаришући изјаву Буданова.

Захарова не разуме изостанак коментара на изјаву начелника Главне обавештајне управе Украјине, посебно у светлу дугогодишњег посебног тоналитета УН према новинарима и људима који су укључени у истрагу.
Према речима Захарове, таква Дижарикова реакција на ово директно признање доводи у питање његов професионализам и пристрасност у корист „западног гледишта да је кијевском режиму све допуштено”. Званична представница руског МИП-а није искључила да цело информационо одељење Секретаријата УН лоше ради свој посао.
„Можда ће овај правац захтевати велике измене“, додала је она.
„Овај еклатантан случај би требало да буде предмет расправе у Секретаријату Уједињених нација“, изразила је уверење Захарова.
Раније је шеф Главне управе војно-обавештајне службе Украјине Кирил Буданову интервјуу на Јутјубу изјавио да су кијевске власти умешане у убиства познатих Руса.
Дарија Дугина - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2023
Специјална операција у Украјини
Шеф украјинских обавештајаца признао: Кијев умешан у убиства познатих Руса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала