Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Амбасадор САД разговарао са Куртијем: Не користити силу за улазак у општинске зграде на северу КиМ

© Фото : Теодор АнастасијевићОпштина Зубин поток
Општина Зубин поток - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
Пратите нас
Амерички амбасадор у Приштини Џефри Ховенијер изјавио је, поводом полагања заклетви градоначелника изабраних на северу Косова и Метохије на локалним изборима које су Срби бојкотовали, планираним за сутра, да САД не сматрају добром идејом да се силом уђе у општинске зграде.
Ховенијер је, после састанка са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, рекао да треба избегавати сукобе и акције које доводе до повећања тензија на северу КиМ, објавио је портал „Коха“.
„Не мислимо да је добра идеја користити силу за приступ зградама које можда уопште нису приступачне“, казао је амерички амбасадор у Приштини.
На питање да ли САД подржавају нови нацрт Заједнице српских општина који је предложио Курти, Ховенијер је одговорио потврдно, додајући да сматрају да приштинска влада има одговорност да хитно крене даље са преговорима, а затим са формирањем ЗСО.
„Неколико пута смо рекли да идеје треба ставити на сто, да знамо шта је визија. Желимо да овај процес напредује. Не желимо да Заједница буде у супротности са косовским уставом. Јасно смо изнели нашу верзију, али је важно да и Косово стави своје идеје на сто“, навео је Ховенијер.
Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
СРБИЈА
Вучић: Напета ситуација на северу КиМ, покушаће да изаберу лажне градоначелнике
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала