- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Батлер шокирао још једног фаворита – велики брејк Мајамија

© AP Photo / Charles KrupaЏими Батлер
Џими Батлер - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
Пратите нас
Kошаркаши Мајамија сјајно су започели финалну серију Истока, пошто су у ноћи између среде и четвртка направили брејк у Бостону и славили са 123:116, уз сјајну ролу Џимија Батлера.
Селтикси су последња екипа која није имала лек за сјајног Батлера, који је са 34 поена, седам асистенција и пет скокова водио госте до тријумфа, а највише се истакао у трећој деоници у којој је Мајами убацио чак 46 поена и добио је са 21 поеном разлике.
После тесне прве деонице, Селтикси су серијом од 20:5 стекли двоцифрену предност у другој четвртини. На крају, имали су само девет поена вишка на полувремену, што се брзо истопило у наставку јер је Мајами дошао у ситуацију да има 12 поена предности.
Успео је домаћи тим у једном тренутку да спусти разлику на четири поена (114:110), пре него што је Мајами погодио две тројке за миран финиш.

„Играм на невероватном нивоу зато што ми саиграчи то омогућују. Не постављају ми границе - верују ми кад сам с лоптом, верују ми у одбрани. То је оно што жели сваки играч“, рекао је Батлер после меча.

Бам Адебајо је са 20 поена највише помогао Батлеру, а додао је и осам скокова. Гејб Винсент, Макс Струс, Kалеб Мартин и Kајл Ловри су, занимљиво, меч завршили са по 15 убачених поена.
Џејсон Тејтум је са 30 поена и седам скокова био најбољи у редовима Селтикса. Џејлин Браун је имао учинак од 22 поена и девет скокова, Брогдон је убацио 19, Вилијамс је имао 14, а Маркус Смарт 13 поена и 11 асистенција.
Тим са Флориде је и серије са Баксима и Никсима почињао победом на страни. Други меч је на програму у суботу ујутру такође у Бостону.
Ненад Димитријевић - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
СПОРТ
Ненадов шоу коме се диви Русија /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала