- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Суманута провокација косовског министра: Ђоковић не може да уђе без вакцине!

© AP Photo / Kamran JebreiliНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
Пратите нас
Жеља Новака Ђоковића да се врати на Косово и Метохију и да тамо крсти децу, Стефана и Тару, изазвала је велику пажњу медија у јужној српској покрајини. Толико, да се чак огласио и Хајрула Чеку, министар културе, омладине и спорта тзв. Косова, који је покушао да убере јефтине поене на Новаков рачун.
Чеку је преко Твитера најбољем тенисеру свих времена поручио: „Нема вакцине, нема уласка“, али том приликом као да је заборавио да су приштинске власти још 30. априла прошле године укинуле вакцину против ковида, „PCR“ тест не старији од 48 сати или потврду о прележаном ковиду као услов уласка.
Остало је нејасно на коју је вакцину овом изјавом косовски министар мислио, односно да ли је обавештен да су чак и САД недавно укинуле вакцину као неопходан услов за улазак на територију те земље.
„Желим да се вратим на Косово, са супругом Јеленом, да тамо крстимо нашу децу, осмогодишњег Стефана и петогодишњу Тару. Знам да је та тема веома осетљива. Да сукоб и даље постоји, тренутно не са оружјем, али се осећа напетост. Не желим да се бавим политиком, али за сваког Србина Косово је срце, оно је центар наше културе, нашег идентитета, наше традиције и наше вере“, рекао је Ђоковић у недавном интервјуу за италијански лист „Коријере дела Сера“ и подсетио да му је отац родом с Косова и да је својевремено посетио Косовску Митровицу.
© Фото : Миљанов корнерЦитат Новака Ђоковића
Цитат Новака Ђоковића - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
Цитат Новака Ђоковића
На Ђоковићеве речи убрзо су реаговали и бројни албански медији, па је тако „Коха" изјаву српског тенисера оценила као - провокацију.

„Новак Ђоковић је рекао да би своје двоје деце волео да крсти на Косову. Чак је провоцирао речима да је Косово срце и центар културе, идентитета, вере и традиције Србије“, стоји у тексту који је објавила „Коха.

На извештавање Кохе" надовезао се поменути приштински министар културе, омладине и спорта, који је преносећи извештај приштинског листа и портала написао – "Нема вакцине, нема уласка".
Међутим, тзв. косовска влада је још крајем априла 2022, према тада објављеним извештајима и одлуци која је ступила на снагу даном објаве у "Службеном листу Косова", решила да уведе блажи сет мера у борби против пандемије вируса корона.
У одлуци косовске владе од 30. априла, пренели су тада медији, нема мера које се односе на улазак на Косово. Дакле, вакцинација против ковида као услов уласка на Косово укинута је још пре годину и 18 дана.
Да ли је косовски министар био присутан на тој седници сада је тешко наћи податак, тек његова изјава показала је да не прати ни одлуке сопствене владе.
Колико је познато, косовска влада ту одлуку није мењала од 30. априла до данас. На административним прелазима Јариње, Брњак и другим вакцину против ковида, тестове и потврде о прележаној болести више нико и не помиње, потврђују они који често из централне Србије улазе на Косово.
Ђоковић је у интервјуу италијанском листу рекао и да је у последње три године претрпео снажне притиске, да је 95 одсто онога што је о њему речено и написано у том периоду тотална лаж, да није антиваксер, али да "брани слободу избора" и да је основно људско право "да слободно одлучује шта ће убризгати у своје тело, а шта не".
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2023
СПОРТ
Ђоковић: Желим да крстим децу на Космету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала