- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија огорчена: Вашингтон игнорише украјински тероризам

© AP Photo / Jon ElswickАмериканские флаги на фоне Капитолия в Вашингтоне, США
Американские флаги на фоне Капитолия в Вашингтоне, США - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
Пратите нас
Америчка страна игнорише чињеницу да Кијев, који добија свестрану помоћ Вашингтона, не крије своје терористичке активности, саопштила је руска амбасада у САД.

„Изазивају озлојеђеност недавне изјаве председника америчког Стејт департмента да су наводно необавештени о саопштењима руководства украјинске војне обавештајне службе о умешаности кијевског режима у убиства и покушаје убистава руских новинара. У Вашингтону сматрају да је боље да 'не примећују' да Кијев, који је добио свестрану америчку подршку, више не крије своје терористичке активности“, наводи се у саопштењу руске амбасаде на Телеграму.

Руска страна констатује да пумпање кијевског режима оружјем, обавештајним подацима, новцем не престаје.
„Истовремено, овде дозвољавају себи да дискутују о томе да ли да Русији, која води борбу против нацизма у његовом најекстремнијем облику, доделе статус 'земље која спонзорише тероризам'. Изузетно лицемерје. Потпуно је очигледно да је режим Владимира Зеленског терористички, јер њему људски живот не вреди ни гроша“, закључују руске дипломате.
Раније је заменик шефа прес-службе Стејт департмента Ведант Пател изјавио да амерички спољнополитички ресор није упознат са изјавама шефа Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирила Буданова који је рекао да његова структура стоји иза терористичких напада на позната лица у Русији.
О томе како терористичким нападима на истакнуте личности у Русији Украјина жели да унесе страх и немир у руски народ говорила је Љубинка Милинчић у ауторској емисији „Мој поглед на Русију:
Дарија Дугина - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2023
Специјална операција у Украјини
Шеф украјинских обавештајаца признао: Кијев умешан у убиства познатих Руса
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
Специјална операција у Украјини
Писмо Небензје СБ УН: Изјаве из Кијева о убиствима Руса- русофобија и дискриминација
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала