- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизанов „џелат“ опет слави – Калинић и Миротић без финала

© AP Photo / Darko VojinovicНикола Миротић
Никола Миротић - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
У другом полуфиналу Евролиге гледали смо Ел Класико, судар Реал Мадрида и Барселоне, а у финале са Олимпијакосом отишао Партизанов џелат Реал и то поново после преокрета - 78:66.
Поново је Валтер Таварес био нерешива енигма за противника, уписао је дабл-дабл и водио је Мадриђане до новог финала. Поново Барса пада у полуфиналу и поново губи од Реал Мадрида као што је то било прошле године у Београду.

Најефикаснији у победи Реала били су Таварес са 20 поена и 15 скокова, Марио Хезоња је додао 14 поена и девет скокова, а Серхио Родригес 12 поена. У екипи Барселоне истакао се Алекс Абринес са 16 поена, док је Лапровитола додао 12. Никола Калинић је дао шест поена и два скока је додао томе, а Никола Миротић је одиграо једну од најслабијих утакмица последњих година и завршио је меч са три поена и једним скоком и асистенцијом.

Попут првог, тако је и друго полуфинале Евролиге кренуло прилично нервозно. Реал Мадрид је играо на крилима Валтера Тавареса, Ендиај је играо расположено, па је то давало Краљевском клубу малу предност.
Барселона се добро држала резултатски с обзиром на лошу игру на старту дуела у ком је Каталонце држао Абринес у игри, док је потом и Никола Калинић убацио важну тројку.
Барса је водила шест разлике на полувремену после сјајне тројке Љуља, али и још бољег потеза Томаша Саторански који је дао кош са више од половине терена, али није послао лопту на време.
Као што је трећа четвртина била ужасна за Монако, тако је била лоша за Барселону, некако је тим Шарунаса Јасикевичијуса укочио, Реал је то знао како да искористи на крилима Госа и Тавареса.
И било је јасно да у последњој четвртини следи борба до последњих минута.
Када је било најважније Серхио Родригес одиграо је најбоље што је могао и Реал се домогао финала против Олимпијакоса.
Барселона је покушавала на крају да се извуче тројкама, али то није била паметна идеја.
Познати су финалисти Евролиге за сезону 2022/2023. То су Олимпијакос и Реал Мадрид.
Барселона је елиминисана, и то као главни фаворит, тако да је сада питање да ли ће Шарунас Јасикевичијус наставити рад у овом шпанском тиму.
Тренер КК Монако Саша Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
СПОРТ
Обрадовићев Монако одиграо једну од најгорих четвртина у историји Евролиге – Олимпијакос је у финалу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала