- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовићев Монако одиграо једну од најгорих четвртина у историји Евролиге – Олимпијакос је у финалу

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаТренер КК Монако Саша Обрадовић
Тренер КК Монако Саша Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Кошаркаши Монака које са клупе предводи српски тренер Саша Обрадовић водио је 12 разлике против Олимпијакоса на полувремену полуфинала Евролиге, али... потом се потпуно истопио. Пирејци су на крају проекренули и славили са убедљивих 76:62.
Одлучујућа је била трећа четвртина у којој се Монако истопио, а Олимпијакос је тај део игре добио са невероватних 27:2! Тако нешто се не памти у историји Евролиге. Ово је уједно највећа разлика између две екипе у оквиру једне четвртине на Фајнал форовима, а и два поена је најмање датих поена за 10 минута до сада. Претходно је ЦСКА држао негативни рекорд са пет датих поена.

Заиста су се многи љубитељи кошарке питали шта су гледали у тим моментима. Вероватно ову деоницу можемо назвати једном од најгорих у историји Евролиге, у изведби Монака.

Најефикаснији у победи Олимпијакоса био је МВП Евролиге Везенков са 19 поена, док су код Монака најбољи били Мајк Џејмс и Ели Окобо са по 17 датих поена. Папаниколау је убацио 15 поена, а Фал 12 код победничког састава.
Олимпијакос је имао далеко већу подршку са трибина, стицао се утисак да се игра у Атини, а не у Каунасу, али су црвено-бели ушли у меч прилично нервозни, промашили су неколико зицера.
Са друге стране, Монако је то знао да казни па је тим Саше Обрадовића дошао до предности на старту дуела. Џејмс је погађао, а Олимпијакос није иксористио на старту предност у искуству које има на великим утакмицама.
Све то довело је Кнежеве до предности од 12 поена на полувремену, али је било јасно да ће Олимпијакос покушати да одговори, посебно у трећој четвртини.
Тако је и било, Пирејци су кренули друго полувреме са много више амбиција, Папаниколау, Фал и Кенан су желели некако да истопе предност Монака, па је Олимпијакос врло брзо ухватио прикључак и само четири поена минуса, а после тројке Папаниколау Олимпијакос се потпуно вратио у меч серијом 14-0!
Једноставно, Олимпијакос је давао поене у серији, навијачи су били гласни, а Саша Обрадовић једноставно није успео да успори налете црвено-белих.
После тога, Монако није имао шансе за финале.
Олимпијакос ће играти против победника дуела Реал Мадрид - Барселона.
Никола Јокић и Мајк Мелоун - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
СПОРТ
„Не говорите о Денверу, не говорите о Јокићу... И знате шта?“ – тренер очитао лекцију Америци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала