- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лондон упозорава свет: До 2030. очекује нас глобални конфликт са Русијом и Кином

© AP Photo / Chris JacksonВојна парада у Лондону у част платинастог јубилеја британске краљице Елизабете - 70 година на трону
Војна парада у Лондону у част платинастог јубилеја британске краљице Елизабете - 70 година на трону - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Министар одбране Велике Британије Бен Волас упозорио је да постоји претња од глобалног конфликта крајем декаде и то са Русијом и Кином.
„Крајем декаде свет ће постати опаснији, нестабилнији, а одбрана ће играти важну улогу у нашим животима2, рекао је он у интервјуу за „Фајненшл тамјс“.
Волас је упозорио на ризик од још ширег конфликта са Русијом, али и на претњу која долази од све јаче Кине. Такође је упозорио и на пораст екстремизма у Африци.
Према његовим речима, свет доживљава крај аномалног периода мира након завршетка Хладног рата.
„Сматрам да нам се ближи конфликт, било да је реч о врућем или хладном, видећемо. Ближи нам се конфликт и то против читавог низа противника широм целог света. Морамо да се припремимо за то“, додао је.
Волас је уједно и позвао да се успостави јасан графикон повећања војних трошкова Велике Британије са 2,1 на 2,5 одсто БДП-а.
У кратком видеу погледајте и како Запад покушава да смисли начин како да уништи Русију:
Лавров на Савету безбедности УН - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023
РУСИЈА
Кључне поруке Лаврова са трибине УН над којима треба да се замисли цео свет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала