- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Не говорите о Денверу, не говорите о Јокићу... И знате шта?“ – тренер очитао лекцију Америци

© AP Photo / Nati HarnikНикола Јокић и Мајк Мелоун
Никола Јокић и Мајк Мелоун - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Ко и како ће зауставити Николу Јокића, да ли је овај или онај играч Лејкерса кадар да то уради – само се о томе причало у Америци после прве утакмице финала Западне конференције, а после друге, коју је Денвер такође добио, тренер Нагетса Мајк Мелоун одржао је лекцију америчкој јавности.
Већ је годинама јасно, Јокић и Денвер нису „производ“ којим би се Америка поносила, једноставно држава Колорадо није велико тржиште и радо би моћници желели да их нема на највећој сцени.
Али, они су ту и руше све пред собом и сада су на пола пута од пласмана у финале НБА лиге пошто против Лејкерса воде 2-0, упркос томе што Америка не жели да прича о њима, већ о „бљештавилу празнине“ која станује у Лос Анђелесу.
„Победили смо у првој утакмици, а сви су и даље причали о Лејкерсима... Будимо исккрени, то је наратив целе јавности – да су Лејкерси били у реду, да губе 1-0, али да ће смислити нешто... Нико није говорио о историјској утакмици Јокића...“, навео је Мелоун.
И у даху наставио...
„Сада Јокић има 13 дабл-дабл учинака у плеј-офу. Трећи је најбољи свих времена, оно што он ради је невероватно, али се не говори о Денверу, не говори се о Николи... Говори се само о Лејкерсима и томе како ће се они прилагодити нама...“
Тренер је закључио поентом која треба да додирне све заинтересоване.
„И шта радимо? Све те приче можете да ставите у своју лулу и да попушите, да дођете назад на утакмицу и – знате шта? Ми водимо 2-0 у серији!“, истакао је Мелоун.
Никола Јокић Леброн Џејмс - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
СПОРТ
Лејкерси претили да ће да зауставе Јокића, он им одговорио: Свиђа ми се то – није нас брига
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала