- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лејкерси претили да ће да зауставе Јокића, он им одговорио: Свиђа ми се то – није нас брига

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић Леброн Џејмс
Никола Јокић Леброн Џејмс - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Пред утакмицу са Денвером, Лејкерси су тврдили да ће зауставити Николу Јокића што јесте покушао, али не и успео Руи Хачимура. После победе и новог трипл-дабла српски ас истакао је да му се свиђа кад противник потцењује њега и саиграче док је реакција Мајкла Мелоуна, тренера Нагетса, била бурнија.
Руи Хачимур требало је да буде кључ Лејкерса у заустављању Николе Јокића, али довољно је само рећи да је српски кошаркашки мајстор уписао нови трипл- дабл па можете и сами проценити да ли је био заустављен.
„Ништа ново за нас. Да будем искрен, свиђа ми се то. Није нас брига. Шта год... То је нормално за нас, не обраћам пажњу на све то", рекао је Јокић поводом тога што су Лејкерси пред другу утакмицу наглашавали да ће га зауставити.
Присетио се Јокић да је потцењивање Денвера било присутно и раније, што указује на то да је екипа очигледно научила да се носи са тим, а да на такве ствари одговара победама.
„Можда се сећате кад смо играли у 'балону', победили смо Јуту и сви су причали о томе како су они испустили предност. Кад победимо Клиперсе, све је о њима...", присетио се српски ас.
На то је после победе над Лејкерсима указао и Мајкл Мелоун који је љутито указао да се његов тиму не посвећује довољно пажње, већ да је акценат на Лејкерсима и њиховом поразу.
„Победимо у првој утакмици плеј-офа, а сви причају само о Лејкерсима. Хајде да будемо искрени, то је био национални наратив. Лејкерси су били у реду. Губили су 1:0 и нешто су смислили. Нико није причао о томе да је Никола Јокић имао историјски наступ, 13 трипл-даблова (мислећи на плеј-оф), трећи свих времена“, рекао је Мелоун.
Тренера Денвера посебно погађа што се у Америци не говори довољно о томе колико је српски кошаркаш величанствен.
„То што Никола ради је невероватно, али наратив није био на Нагетсима. Није се радило о Николи. Наратив је био о Лејкерсима и њиховим прилагођавањима. Ето, на крају пушиш оно што ставиш у лулу. Вратиш се и знаш шта, ми идемо на 2:0“, био је јасан Мелоун.
Тренер Денвера посебно је похвалио тимски дух који влада у екипи. Истакао је да Јокић не може сам да побеђује и да је посебно срећан што српски ас имао помоћ као у другој утакмици од Џамала Мареја.
Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Леброн Џејмс - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
СПОРТ
Леброн не памти већу бруку: Јокић га пустио да закуца – а он се осрамотио /видео/
Денвер - Лејкерси, Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
СПОРТ
Лејкерси поново немоћни пред страшним Јокићем – Денвер гази ка финалу
Џок Лендејл - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
СПОРТ
У Америци замишља Србију и искрено говори о Јокићу: „Причали су да сам га претукао – баш им хвала“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала