- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Спремни смо на дијалог са САД, али од наших интереса нећемо одустати

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Русија је спремна на дијалог са Сједињеним Државама, али од својих интереса неће одустати него ће их поуздано осигурати, рекао је заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков.
„Званично је објављено, као доктрина, да је Русија озбиљна претња, а Кина стратешки противник. То је одраз неопозиве вере Сједињених Држава у сопствену изузетност“, рекао је Рјабков за руски „Први канал“.
Подсетимо, на сајту Одбора за међународне односе америчког Сената данас је објављено саопштење да је група утицајних сенатора републиканаца поднела на разматрање Конгресу предлог закона о иступању САД из СТАРТА-3 и јачању нуклеарних снага земље.
Један од сенатора који је и аутор документа под називом „Не новом споразуму СТАРТ“ Џим Риш изразио је увереност да ће нови закон исправити „претходне грешке“, уз обавезу да се у будуће споразуме о контроли наоружања укључе сви типови нуклеарног оружја, као и да се њихово дејство прошири и на Кину.
„Морамо бити спремни на стратешку ситуацију у којој ће се САД суочити са два нуклеарна непријатеља – Русијом и Кином“, објаснио је Риш.
Портпарол Стејт департмента Ведант Пател рекао је јуче да Сједињене Америчке Државе сматрају да Русија наставља да се придржава квантитативних ограничења у оквиру Споразума о смањењу стратешког офанзивног наоружања (СТАРТ-3) и инсистирају на његовом даљем поштовању.
Истовремено, он је изразио увереност да даље обострано поштовање овог споразума одговара интересима у области безбедности не само САД, већ и њиховим савезницима и остатку света.
Војна парада у Лондону у част платинастог јубилеја британске краљице Елизабете - 70 година на трону - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
РУСИЈА
Лондон упозорава свет: До 2030. очекује нас глобални конфликт са Русијом и Кином
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала