- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лејкерси поново немоћни пред страшним Јокићем – Денвер гази ка финалу

© AP Photo / Jack DempseyДенвер - Лејкерси, Никола Јокић
Денвер - Лејкерси, Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Фантастични Никола Јокић поново је трипл-дабл учинком предводио Денвер до друге победе против Лос Анђелес Лејкерса резултатом 108:103. Иако су Лејкерси у последњу деоницу ушли са предношћу, Нагести су преокренули серијом тројки и потом уз сјајног Џамала Мареја уписали победу.
Од почетка плеј-офа још увек се није пронашао играч који је успео да заустави невероватног Николу Јокића који као од шале уписује трипл-дабл учинак. У другој утакмици против Лејкерса српски ас убацио је 23 поена, уписао 17 скокова као и 12 асистенција, док је испред њега по ефикасности био само његов саиграч Џамал Мареј.
Иако је пред почетак утакмице био под упитником због повреде, испоставило се да је Џамал овога пута био најбољи играч на апркету са 37 поена, десет скокова и пет асистенција, а управо његови поени донели су Нагестима предност у последњом деоници.
Док је Мареј био кључни играч за завршницу, Јокић му је у претходне две четвртине направио пут ка томе, јер је Србин упорно топио предност Лејкерса код којих се највише истакао Леброн Џејмс са 22 поена, девет скокова и десет асистенција.
Екипа из Лос Анђелеса од почетка је била агресивнија, у неким тренуцима одлично је Руи Хачимура чувао Јокића, али тај задатак био је претежак за било кога јер се Никола био мотивисан и само се чекао тренутак када ће надмудрити кошаркаша Лејкерса.
Док су Лејкерси из деонице у деоницу улазили са предношћу, Јокић и Мајкл Портер јуниор били су главни играчи који су ту предност топили, али Мајкл Мелоун посебно је после утакмице похвалио и одбрану какав је играо српски репрезентативац.
Уз Јокићев нови трипл-дабл, била је ово и сјајна тимска победа Денвера који на овај начин може да уради много. Када се Нагетси не воде паролом да Никола може све сам и знају да му помогну као у другој утакмици, победе долазе много лакше.
Џок Лендејл - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
СПОРТ
У Америци замишља Србију и искрено говори о Јокићу: „Причали су да сам га претукао – баш им хвала“
Матијас Лесор - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
СПОРТ
Партизан тешком муком „испливао“ из Мораче и изборио мајсторицу
Никола Топић - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
СПОРТ
„Експлозија“ Звездиног бисера недовољна за сензацију /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала