- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Одговор Москве на нове америчке санкције: Стоп улазу у земљу за 500 Американаца, укључујући Обаму

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије у Москви
Министарство иностраних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Русија је као одговор на најновије америчке санкције забранила улаз у земљу за 500 Американаца, укључујући бившег председника Сједињених Америчких Држава Барака Обаму, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.
У саопштењу се истиче да је Вашингтон требало одавно да схвати да ниједан непријатељски напад на Русију неће проћи без оштре реакције.
Министарство истиче да су међу америчким грађанима којима је забрањен улазак у Русију и бивши амерички лидер Барак Обама, као и актуелни руководиоци различитих нивоа извршне власти, бивши званичници попут оних који су у Белој кући били задужени за борбу против „руских дезинформација“ Нине Јанковић, сенатори и конгресмени који су први пут изабрани на новембарским изборима 2022. године.
Улазак у земљу је забрањен и стручњацима и сарадницима америчких „аналитичких“ центара, умешаних у ширење русофобичних ставова и фејкова, као и директори компанија који испоручују оружје кијевском режиму.
Претходно су америчка министарства финансија и трговине саопштила да су увела нове антируске санкције против компанија и физичких лица повезаних са Русијом.
Поглед на Вестминстерску палату у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
РУСИЈА
Лондон проширио санкције против Русије: На удару „Росатом“, „Калашњиков“ и банке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала