- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Противници Русије који имају неоколонијалне идеје су – идиоти

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да се на Русију врши агресиван спољни притисак, те да противници земље позивају да се она подели на десетине мини-држава.
„Видимо какав се агресиван спољни притисак сада врши на Русију, на све наше друштво. Против нас је усмерен готово цео арсенал – економски, војни, политички, информациони. Покренута је најснажнија антируска пропаганда“, казао је Путин који је допутовао у Пјатигорск где учествује на седници Савета за међунационалне односе.
Он је истакао да не престају напади на руску културу и духовне вредности, као ни покушаји да се забије клин у братство народа који живе у Русији.
„Наши противници сматрају да је мултинационалност Русије њена слаба тачка и чине све да нас поделе“, казао је руски лидер.
„Противници организују провокације унутар националних заједница. Наводно у име руских народа они оснивају различита друштвена и политичка удружења која представљају само њих и провокаторе попут њих. Дрско говоре о потреби такозване деколонизације Русије“, казао је Путин.
Он је додао да су позиви да се Русија подели на десетине малих држава повезани са себичним интересима.

„Говоре да је Русију потребно поделити на десетине малих држава. Јасно је зашто. Како би их касније потчинили својој вољи, експлоатисали, користили за своје себичне интересе. Они немају друге циљеве“, оценио је руски лидер.

Истовремено је констатовао да су противници Русије, људи са неоколонијалним размишљањем – идиоти који не схватају да је управо национална разноликост оно што чини земљу јачом, те да „узалуд рачунају на тај ефекат“.
„Већ сам рекао да су људи који се руководе својим неоколонијалним идејама идиоти и они би заузели друго место у конкуренцији идиота. Зашто само друго? Зато што су идиоти", рекао је руски лидер.

Аутори провокација руководе се западним шаблонима

По речима Путина, аутори провокација у Русији руководе се западним шаблонима, те полазе од тога да је културна разноликост Русије њена слабост.
Међутим, како је додао, вишенационални руски народ само постаје јачи у условима спољне агресије и притиска.

„Аутори поменутих концепција навикли су да се руководе западним идеолошким шаблонима са њиховим расистичким, неоколонијалним приступима са тврдњама о некаквој изузетности једних и инфериорности других народа, са навиком да деле народе на прву, другу, трећу класу, а чини ми се да тамо имају и неку вишу која себе сматра чак изнад својих савезника. Они су полазили и полазе од тога да је културна и национална разноликост Русије наша слабост, а живот, изазови са којима смо се суочили показали су супротно – да је то наша снага“, поручио је Путин, истакавши да се у Русији консолидује друштво.

С тим у вези, он је подсетио да су практично сви народи Русије ступили у редове учесника специјалне војне операције и добровољаца који пружају помоћ на фронту.
Председник Русије Владимир Путин на војној паради у част 77. годишњице победе у Другом светском рату - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
РУСИЈА
Путин поручио: Против наше отаџбине поново је покренут прави рат /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала