- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија поручила Г7: Наши дијаманти су незаменљиви

© Sputnik / Redkin / Уђи у базу фотографијаДијаманти
Дијаманти  - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Русија је незаменљив играч на светском тржишту дијаманата, изјавио је руски министар за развој Далеког истока и Арктика Алексеј Чекунков, коментаришући намеру чланица Г7 да ограниче трговину руским дијамантима.
„Пре свега, Русија је незаменљив играч на светском тржишту дијаманата. Такође, у земљама које уводе разна ограничења Русији и према нама се понашају непријатељски, живи не више од 15 одсто становништва на Земљи, док 85 одсто популације живи у државама које подржавају Русију и знају право стање ствари“, објаснио је Чекунков.
Он је закључио да, уколико санкциона грозница, санкционо лудило наставе да се распламсавају и захвате и тржиште дијаманата, то значи да ће руски дијаманти бити у рукама становника оних земаља који на ствари могу да гледају бистрог ума.
Претходно је агенција ДПА, позивајући се на дипломатски извор објавила да земље Групе седам (Г7) планирају да се договоре о ограничењу извоза руских дијаманата на самиту у Јапану, који се одржава од 19-21. маја.
Пре тога, шеф Европског савета Шарл Мишел је на конференцији за новинаре у Хирошими изјавио да ЕУ планира да ограничи трговину руским дијамантима. Ембарго на руске дијаманте најавио је и британски премијер Риши Сунак.
Дијаманати - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2022
РУСИЈА
Њујорк тајмс: САД траже да се дијаманти из Русије прогласе „крвавим“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала