- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Борац за пример и понос Србије: „Пре две године је прорадио велики инат“

© Фото : АБА/Црвена звезда мтсСаша Обрадовић, Црвена звезда
Саша Обрадовић, Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Надала се кошарашка Србија да ће први пут после 2010. године имати своју екипу на завршном такмичењу Евролиге, али како Партизан то није успео да учини све очи су сада упрте у Сашу Обрадовића који жели да у Каунасу направи ново чудо са Монаком.
Из неког разлога његова екипа је носила епитет аутсајдера у плеј-оф дуелима са Макабијем, али је у мајсторици показала карактер и стигла међу четири најбоља тима Европе.
 Саша Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2023
СПОРТ
Обрадовић за Спутњик после историјског успеха: Чекао сам 18 година – важно је остати свој и веровати
„Нисам био ни свестан после пете утакмице плеј-офа шта смо направили, иако смо у регуларном делу сезоне били међу четири најбоље екипе, ово је сада степеник више. Почаствован сам што сам међу најбољим тренерима и играчима, не само овде, него сам и међу најбољим српским тренерима. Надам се да ћу добро промовисати не само Монако и Француску, него и српску кошарку“, рекао је Обрадовић.
То ће, како је рекао, бити можда и највећи изазов, да оправда звање изданка српске кошаркашке школе.
„Сигурно је да има тежине због онога што су људи пре мене урадили, ја када бих једну титулу само мазнуо можда не би било лоше“, навео је Обрадовић уз осмех.
Али, из српске кошарке је отишао на мала врата, жеља да ради у вољеној Црвеној звезди му се обила о главу и те 2020. је остао без посла.
„Само ја знам колико је тешко сваког дана радити у Монаку, нарочито у овим временима, мислим да сам успео да се прилагодим, иако неке ствари још не могу да прихватим, али зарад резултата и атмосфере мораш бити прилагодљив. Моја промена почиње од пре две године, у оном моменту када нисам имао посао, када сам га изгубио... Прорадио је баш велики инат у мени, да докажем свима да ја припадам овде и да сам незаслужено стављен на страну. Направило ме је све то у људско чудовиште, како се каже, у жељи да направим успех. То ме је водило све време, уз дисциплину на великом нивоу која је подигнута на још већи и не могу да не очекујем још нешто више“, истакао је Обрадовић.
Његов Монако ће у полуфиналу Евролиге играти против Олимпијакоса, док се у другом мечу борбе за финале састају шпански ривали, Реал Мадрид и Барселона.
Звезда и Саша Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2021
Звезда и Обрадовић у епизоди – „ако од љубави до суда има тако мало“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала