- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Циципас и Медведев за римско финале: „Постоје мечеви који доносе драму“

© Sputnik / Tennis Australia / Уђи у базу фотографијаДанил Медведев и Стефанос Циципас
Данил Медведев и Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Стефанос Циципас, грчки тенисер, пласирао се у полуфинале Мастерса у Риму победом над хрватским тенисером Борном Ћорићем резултатом 6:3, 6:4. У борби за финале Грк ће играти против руског аса Данила Медведева.
Био је Стефанос Циципас велики фаворит у мечу против Борне Ћорића, међутим очекивало се да Хрват пружи можда већи отпор.
На почетку јесте било неизвесно, али у осмом гему Грк је искористио своју прву брејк лопту и повео је у кључном тренутку. У наредном гему Ћорић је стигао до две брејк шансе, али након што их није искористио Циципас стиже до сет лопте и користи је.
У другом сету поново је Циципас први одузео противнику сервис гем, али овога пута Хрват није успео озбиљније да запрети. Грк је имао нову шансу у седмом гему, али је није искористио и тада се тек тргнуо Борна.
У осмом гему успео је да врати брејк и да се врати у меч, али испоставило се само на кратко јер је грчки тенисер одмах узвратио и истом мером, а онда лако потврдио брејк за победу и пласман у полуфинале.
Тамо га чека Данил Медведев, руски тенисер, са којим Грк није у најбољим односима још из тинејџерских дана због чега дуели два тенисера добијају посебну ноту драме и неизвесности.

„Постоје одређени мечеви који доносе драму. Игра добро, а ја се осећам добро на терену. Заиста се надам да ћу извући најбоље из себе против њега. Осећам се као да он игра боље него годинама раније“, рекао је Циципас о сусрету са Данилом.

Биће то њихов 12. сусрет, а у претходним дуелима Рус је славио седам пута, а Циципас четири.
На шљаци су играли само два пута, а последњи је био на Ролан Гаросу пре две године када је славио Грк.
Док Медведев и даље чека трофеј на шљаци, Циципас их има четири и то за њега није подлога каква је за Руса који не воли да игра на њој о чему говоре и резултати.
Рус је последње полуфинале на шљаци играо још 2019. године, а Циципас је у Рим стигао после финала у Барселони и четвртфинала у Мадриду.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
СПОРТ
Епархија се огласила поводом „забране за Ђоковића“
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
СПОРТ
Медведев осветио пријатеља и оживео сан о „недостижном“
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
СПОРТ
Огласио се Надал и најавио крај каријере: Нећу играти неколико месеци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала