- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовићев Монако исписао историју – Барса се распала

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаТренер КК Монако Саша Обрадовић
Тренер КК Монако Саша Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
Пратите нас
Кошаркаши Монака освојили су треће место у овогодишњем издању Евролиге. Играчи које са клупе предводи Саша Обрадовић надиграли су Барселону са 78:66 на претпоследњем мечу на Фајнал фору у Каунасу.
Најефикаснији у победи Монака били су Стразел са 14 и Дијало са 10 поена, док је Никола Миротић за Барсу дао 15, али је доста машио на овој утакмици. Код Монака је још Ели Окобо додао 10 поена. Никола Калинић завршио је меч са четири поена, два скока и две асистенције.
Био је ово дуел далеко испод Барселониног нивоа. Разлика је лагано могла да буде и већа у корист Кнежева.
Познато је да је тешко играти мечеве за треће место на Фајнал фору, тако је и играчима Барселоне било на старту, виддло се то и по изразу лица Николе Миротића коме није баш пријала ова утакмица.
Диало и Лојд су са друге стране носили дебитанта на завршним турнирима Евролиге, па је Монако био у двоцифреној предности после прве четвртине.
Кошаркаши Барселоне желели су да буду у авиону, а не на паркету, па је због тога највише Монако стигао до предности од 16 поена. Очекивали су Каталонци да ће освојити Евролигу, па им меч за треће место није представљао никакво задовољство.
Плашили су се сигрно навијачи Монака да ће у трећој деоници њихов тим испустити предност као што је то било у полуфиналу против Олимпијакоса, али су играчи Саше Обрадовића успели да одбију напад Каталонаца.
Монако је на уласку у последњу четвртину ушао са 15 поена предности и само је велики преокрет могао да га одвоји од трећег места.
Историјски успех за Монако! Барселона завршава Фајнал фор на последњем четвртом месту.
Виктор Вембањама - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
СПОРТ
Ко је чудновати златни грумен који стиже у руке „лудог Србина“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала