- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Немачка тражи раднике по целом свету

CC0 / Pixabay / Радници
Радници - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
Пратите нас
Немачка радну снагу намерава да тражи у земљама ван Европе као што су Бразил, Мексико и Индонезија, изјавио је немачки министар рада Хубертус Хејл.
„Заједно с представницима привреде радимо на стратегији у земљама у којима се на тржишту рада налази много више младих и добро квалификованих радника него што то домаћа тржишта рада могу апсорбовати“, рекао је Хејл немачким медијима.
Он је навео да ће Немачка улагати у стручно оспособљавање младих на лицу места, а људи који ће доћи у Немачку профитираће од добро плаћеног радног места које им отвара могућност да финансирају породице код куће.
Хејл би са министром спољних послова Немачке Аналеном Бербок у јуну требало да отпутује у Бразил како би размотрили могућност доласка већег броја неговатеља који су и више него потребни немачком тржишту рада.
Сличне споразуме Немачка би требало да склопи и са Мексиком и Индонезијом, а Хејл је у фебруару боравио у Гани са истим циљем.
Немачка Влада разговоре о привлачењу радне снаге води и са Колумбијом, Тунисом, Мароком, Египтом, Индијом, Филипинима и Вијетнамом, пренео је Б92.
Институт за немачку привреду крајем прошле године саопштио је да је на агенцијама за запошљавање било пријављено више од 630.000 радних места која није било могуће попунити због недостатка одређене радне снаге.
Немачки пасош - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2023
ЕКОНОМИЈА
Немци дуплирају квоте за усељавање радника: Нова правила и услови, плате за дефицитарна занимања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала