- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан озваничио најгори пласман у овом веку – „Сами смо криви“

© Фото: ФК Партизан/Мирослав ТодоровићВојводина - Партизан
Војводина - Партизан - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
Пратите нас
Фудбалери Војводине и Партизана одиграли су у Новом Саду нерешено без победника (2:2) у мечу 36. кола Суперлиге Србије. Тиме је клуб из Хумске изгубио све шансе да се домогне другог места и квалификација за Лигу шампиона следеће сезоне.
Уједно, Партизан је озваничио и свој најгори пласман на табели у овом веку, четврто место, далеко иза вечитог ривала Црвене звезде на врху суперлигашке табеле.
Оба гола за Војводину постигао је млади Јован Милошевић у 22. и 46. минуту, док су се код гостију у листу стрелаца уписали Рикардо Гомеш у 17. и Андрес Kолорадо у 50. минуту.
Без обзира на резултате у последњем колу, изабраници Игора Дуљаја ће освојити четврто место у Суперлиги и играће у трећем колу квалификација за Лигу конференција. Војводина ће бити пета, а играће наредне сезоне у другом колу квалификација за исто такмичење.
„Сами смо криви што смо дошли у ову ситуацију. Наравно да ми је криво, ко воли да буде на четвртој позицији, посебно када је у питању један велики клуб, као што је Партизан, који има дугачку традицију? Наравно да навијачи не могу да буду задовољни са том позицијом, а самим тим ни ја, наравно“, рекао је тренер црно-белих Игор Дуљај.
Црвена звезда је прва са 96 бодова, ТСЦ има 74, а Чукарички 71, после вечерашњих утакмица. Брђани су изгубили бодове, можда и квалификације за Лигу шампиона, против Вождовца у гостима (1:1), док је ТСЦ славио у Новом Пазару са 4:1. Партизан је четврти на табели плеј-офа Суперлиге са 68 бодова, док је Војводина пета са 62.
Црно-бели ће у последњем, 37. колу наредног викенда дочекати Вождовац у Хумској, док ће Војводина играти са екипом ТСЦ-а у Бачкој Тополи. Црвена звезда на Маракани дочекује Нови Пазар, док је Чукарички домаћин Радничком из Крагујевца.
Борусија Дортмунд, навијачи - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
СПОРТ
Тресе се највећа фудбалска империја – деценијска доминација на 90 минута од гашења
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала