- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Данилова тајна

© AP Photo / Gregorio Borgia)Данил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
Пратите нас
Неприхваћање шљаке од стране Данила Медведева ишло је толико далеко да је руски тенисер често знао да каже како мрзи ту подлогу, међутим коначно је то непријатељство прекинуто у Риму. Шљака и Медведев пружили су руку један другом, а Рус о њој сада говори као о пријатељу јер му је коначно та подлога подарила јубиларну 20. титулу у каријери.
Не желим да играм овде на овој подлози“, викао је Данил Медведев у току меча на Мастерсу у Мадриду пре две године када је уједно и рекао да не би имао проблем да се сви тениски турнири играју на бетону за који је он специјалиста.
Две године касније руски тенисер закључао је то непријатељство у фиоку јер је на шљаци почео да игра фантастичан тенис, а у Риму није било бољег од њега иако у мечевима против Стефаноса Циципаса и Холгера Рунеа није био велики фаворит управо због односа према тој подлози.
Медведев од почетка сезоне игра сигурно, са пуно самопоуздања, а његов дефанзивни зид постао је једно од најјачих тениских оружја данашњице. Титула у Риму је његова већ пета ове сезоне, а на неки начин му ју је наговестио Јаник Синер, италијански тенисер, кога је Рус савладао у финалу Мајамија.
„Честитам ти, ускоро почиње сезона на шљаци, видећемо како ћеш се снаћи ту“, рекао је Синер тада Данилу, а руски тенисер то схватио као мотивацију да се покаже италијанском колеги.
Није само Синер предвидео да би Медведев могао да постане краљ шљаке. АТП је са тенисерима направио анкету која се односила на то који тенисер ће у 2023. години освојити свој први трофеј на шљаци, а Александар Зверев и Холгер Руне одабрали су Медведева.
„Данил ће освојити, биће забавно видети то јер не воли шљаку“, рекао је Зверев, а то се на крају и догодило.
„Склопио сам пријатељство са шљаком, не могу рећи љубав, моја једина љубав је бетон, али могу дефинитивно да кажем да ми се сада и шљака више свиђа“, рекао је Медведев после једне од победа у Риму.
Руски тенисер много се боље него раније креће на шљаци, што му доноси и боље и прецизније ударце по којима је већ познат на бетону. Сада противници морају да се суоче са његовим невероватним тенисом и на шљаци, што Холгер Руне није успео. Млади Данац је после неких поена остао да гледа у неверици где је Данил и на који начин успевао да пошаље лоптицу.
Оно што је интересантно је разлог због ког је Рус проиграо на шљаци. Крајње је једноставан, а лежи у томе да Медведев користи нешто другачију опрему.
„Пре се нисам добро кретао на шљаци, ударци ми нису били довољно дубоки. Мислим да су ми помогле нове жице које сам пробао ове године, мекше су и лопта некако лакше иде. Осећао сам то у Аустралији, где сам изгубио, да лако могу да постигнем дубину. У Мелбурну сам сумњао, да ли да се вратим на старе, али истрајао сам, Такође, у новим патикама се осећам боље, боље се крећем“, открио је Медведев тајну титуле на шљаци.
Први пут у каријере себе може да назове шампионом турнира на шљаци, због чега овај трофеј ставља на посебно место у срцу
„На неки начин је ово титула број један у мојој каријери јер је прва на шљаци. Невероватно је. Никада нисам мислио да ћу ово остварити. Ипак, Гренд слем титула је највећа, УС Опен је број један, али ово је посебан трофеј. И даље не верујем да сам играо толико добро ове недеље, али заиста сам срећан“, рекао је Медведев.
Трофеј у Риму Данилу Медведеву донео је друго место на АТП листи, али и прво место у АТП трци где се рачунају бодови освојени од почетка сезоне према којима се на крају године бира осморица најбољих тенисера за Завршни Мастерс у Торину.
*Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић  - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
СПОРТ
Новак срушен са трона и другог места – Данил изненадио и престигао српског аса
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
СПОРТ
Све муке Рафаела Надала
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
СПОРТ
Рус покорио Рим – Данил коначно има трофеј на шљаци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала