- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Грациозна Московљанка – принцеза свих подлога

© AP Photo / Gregorio BorgiaЈелена Рибакина
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
Пратите нас
Сезону из снова има Јелена Рибакина која је на Мастерсу у Риму дошла до пете титуле у каријери којом је комплетирала трофеје са великих турнира (Мастерс и Гренд слем) на свим подлогама. Доспела је на четврто место ВТА листе, али реалност је требало да буде потпуно другачија.
Када је прошле године освојила Вимблдон Јелена Рибакина за то није добила бодове, али рођена Московљанка није дозволила да јој то наруши мотивацију већ је радила на себи, свом тенису и ушла у 2023. годину као права шампионка.
Почела је одлично, стигла је до финала Аустралијан опена, а онда је у Индијан Велсу везала победе над у том тренутку две најбоље тенисерке Иге Швјонтек и Арине Сабаленке после чега је подигла први Мастерс трофеј у каријери.
Пуна самопоуздања грациозна Јелена дошла је у Рим где је доживела да јој три противнице предају мечеве, а то се догодило чак и у финалу против Украјинке Калинскаје. Међутим, далеко значајнија је била предаје Иге Швјонтек која се повредила током меча и није могла да настави, али се потом огласила и рекла да ће бити добро већ кроз неколико дана.
Истина, било би лепше да је Рибакина трофеј подигла без да је било која противница предала, али он се свакако рачуна, а оно што се такође рачуна сада јесу и бодови који су је попели на четврто место.
На данашњем туру нема пуно тенисерки које су успеле да освоје трофеје на три различитие подлоге, а Јелена није успела само то већ има по један Мастерс на бетону и шљаци, док на трави има онај највеличанственији пехар са Вимблдона.
Ненаметљива, тиха и стидљива Јелена је ван терена једна од омиљених тенисерки млађим генерацијама, што је посебно важно јер је млада Московљанка која наступа под заставом Казахстана правилан узор. Поштује противнице, на терену избегава расправе, а када се и појави разлог за бес и љутњу она их искаљује кроз моћне форхенде и сервисе, односно своје моћне ударце.
Колико је Рибакина потцењена када је реч о ВТА листи, најбоље говори чињеница да је она у четири међусобна дуела Игу Швјонтек победила чак три пута и то сва три ове године.
Сада када је показала да је поред бетона и траве и „принцеза шљаке“ Рибакина не размишља превише о томе да је освојила још један трофеј, већ о томе како да се домогне истог и на Ролан Гаросу.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Иго Гастон - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
СПОРТ
Невероватна казна – због лоптице?! /видео/
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
СПОРТ
Данилова тајна
Новак Ђоковић  - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
СПОРТ
Новак срушен са трона и другог места – Данил изненадио и престигао српског аса
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала