- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Још један Никола јури ка финалу НБА лиге – Мајами трећи пут победио Бостон

© AP Photo / Wilfredo LeeНикола Јовић
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
Пратите нас
Кошаркаши Мајами савладали су Бостон и у трећој утакмица финала Источне конференције резултатом 128:102 и сада воде у серији 3:0. Свој допринос победи дао је и млади српски кошаркаш Никола Јовић, а овакви резултати слуте на то да ћемо гледати српско НБА финале јер је и на Западу Денвер води против Лејкерса 3:0.
Мајами је још једном показао да је много спремнији ушао у плеј-оф серију и остварио је нову убедљиву победу са малим падом у одбрани само у последњој деоници, али је то било касно да се Бостон разбуди.
Својих пет минута добио је и млади Никола Јовић који је уписао два поена и три скока, док је за победу најзаслужнији био Гејб Винсент са 29 поена, два скока и три асистенције.
Бостон ни овога пута није могао превише да се ослони на Џејсона Тејтума који је убацио 14 поена и томе додао десет скокова уз две асистенције. Тејтум је погодио шест шутева из 18 покушаја, чиме се дефинитивно није прославио, а Бостон се сада налази у готово безизлазној ситуацији.
Мајами је на крају треће деонице имао велику предност од 30 поена, па је тако победа могла да буде још убедљивија и ако је на крају сама по себи то била.
Испоставило се да су кошаркаши Мајамија у овој серији са Бостон из утакмице у утакмицу бољи и сада их сам једна победа дели од финала НБА лиге што је случај и са Денвером који истим резултатом води против Лејкерса.
Уколико победе по још једном, један српски кошаркаш сигурно ће бити шампион НБА лиге јер ће један против другог играти Никола Јокић и Никола Јовић.
*Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
Реал Мадрид кошарка - Sputnik Србија, 1920, 21.05.2023
СПОРТ
Не помаже ни МВП Бугарин – Реал кошем Љуља стигао до 11. титуле првака Европе!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала